CINE RĂSPÂNDEȘTE MAI MULT VIRUSUL SARS-CoV-2

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Uni-versitatea de Stat din Colorado, citați de descopera.ro, susțin că răspunzători pentru cea mai mare transmitere a SARS-CoV-2 nu ar fi femeile și copiii...

 “La studiul nostru, au participat peste 75 de persoane cu vârste diferite și aptitudini artistice diverse, iar analizarea acestora s-a desfășurat într-o încăpere specială pentru testarea particulelor din aer. Unii au fost rugați să cânte melodii în mod repetat, iar alții au fost rugați să interpreteze diverse cântece la instrumente.

Rezultatele au arătat că adulții (bărbații mai mult decât femeile) tind să emită mai multe particule decât copiii, motivul fiind că aceștia au plămânii mai mari. Concluzia este foarte importantă și arată puterea mai mare a bărbaților de a răspândi coronavirusul în comparație cu femeile sau copiii.

În același timp, virusul se răspândește mai ușor printre cei care vorbesc mai tare, astfel că locurile zgomotoase, în special cele închise, de la interior, au cel mai înalt grad de risc de transmitere al virusului. Locațiile închise, zgomotoase, cum ar fi barurile, arenele sportive, sălile de concerte intră în această categorie.

De asemenea, cântatul vocal produce cu siguranță mai multe particule decât vorbirea, iar un spectacol de balet, în care publicul nu participă la fel de activ, vocal, sunt mai sigure decât un concert cu mii de fani care țipă sau cântă.

O altă concluzie a studiului este importanța aerisirii adecvate a sălilor în care au loc evenimente, pentru a încetini răspândirea particulelor de aerosoli purtătoare de virus, emise de artiști sau spectatori.

Studiul, care a durat luni de zile, a fost inițiat pentru a găsi soluții pentru revenirea la activitate, în siguranță, a celor din domeniul artelor și al industriei spectacolului, însă cercetarea a dezvăluit mult mai multe informații decât ne așteptam”, afirmă oamenii de știință americani. (L.P.)

Lasă un comentariu