UN PROIECT, LA NIVELUL MEDICILOR DE FAMILIE, PENTRU TESTAREA ȘI TRATAMENTUL AMBULATORIU

Distribuie pe:

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat miercuri că se lucrează, alături de medicii de familie, la un proiect care să permită testarea extinsă a persoanelor cu simptome COVID-19, dar și tratamentul ambulatoriu al acestora.

“Dezvoltăm, împreună cu medicii de familie, un proiect care să permită testarea extinsă la nivelul medicilor de familie a tuturor persoanelor care sunt simptomatice sau care au fost contacți ai unor persoane infectate. De asemenea, procedurile legate de tratamentul, de evaluarea, pe de o parte, și de tratamentul ambulatoriu al acestor pacienți, încât presiunea pe spitale, într-o eventuală intensificare a circulației virusului, să fie mai mică”, a declarat el în debutul ședinței de guvern.

El a menționat că la nivelul Ministerului Sănătății este analizată capacitatea de răspuns a spitalelor, fiind avut în vedere inclusiv accesul la servicii medicale ale pacienților cu alte patologii decât COVID-19.

“Trebuie să ținem lucrurile sub control și să nu avem cumva un val, un următor val care să ne pună probleme greu surmontabile. În acest context, evaluăm la Ministerul Sănătății, în momentul de față, capacitatea de răspuns la nivelul spitalelor. Avem un mecanism flexibil, adică în această perioadă ne preocupă accesul la servicii medicale pentru pacienții cu alte patologii, pe măsură ce gradul de ocupare a spitalelor de către pacienții COVID a scăzut și facem lucrul acesta chiar în această săptămână”, a spus el.

Rafila a amintit că a participat, marți, la reuniunea miniștrilor Sănătății din Uniunea Europeană, în cadrul căreia li s-a recomandat statelor membre intensificarea campaniilor de vaccinare, în contextul apariției variantei Omicron. În cadrul aceluiași eveniment s-a discutat despre introducerea de către toate statele membre a formularului de localizare a pasagerilor.

AGERPRES

Lasă un comentariu