CAMERA PENTRU AUDIEREA MINORILOR “COPACUL COPILĂRIEI”

Distribuie pe:

Ieri, 9 decembrie, la sediul provizoriu al Tribunalului Mureș, situat în Târgu-Mureș, Bd. 1 Decembrie 1918 nr. 250-254 (clădirea Hotelului Business, etajul II), a fost inaugurată camera de audiere a minorilor, proiect inițiat de președintele instanței, judecător Veronica Szasz, și conceput de doamna Veronica Deac, designer de interior.

Înființarea unui spațiu special pentru audierea minorilor a urmărit crearea unui mediu adecvat, cald și primitor, adaptat nevoilor emoționale ale vârstei, acesta urmând să fie folosit în derularea procedurilor judiciare specifice cauzelor cu minori aflate pe rolul Tribunalului Mureș și Judecătoriei Târgu-Mureș.

Simbolul camerei de audiere a minorilor este reprezentat de ,,Copacul copilăriei”, ale cărei ramuri sunt reprezentate de două mâini ce ocrotesc, protejează, oferă siguranță și speranța că va fi bine.

Pereții camerei au îmbrăcat veșminte calde, iar jucăriile, cuburile, mașinuțele, creioanele colorate și cărțile de pe rafturi îndeamnă la deschidere și la joacă. Aici copiii pot răsfoi o carte, pot colora un personaj preferat, se pot juca, se pot așeza pe canapea și povesti, toate acestea constituind un real ajutor în identificarea interesului superior al micuților implicați în procedurile judiciare.

Proiectul a fost realizat din fondurile proprii ale Tribunalului Mureș, iar jucăriile și cărțile au fost donate de personalul instanței și de către elevii clasei a IV-a A, de la Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Mureș, îndrumați de doamna învățătoare Codruța Moldovan.

Evenimentul a fost onorat prin prezența doamnei judecător dr. Andreea Ciucă, președintele Curții de Apel Târgu-Mureș, a doamnei judecător Ioana Lucaci, vicepreședintele Curții de Apel Târgu-Mureș, a doamnei judecător Teodora Albu, vicepreședintele Tribunalului Mureș, a domnului judecător Alexa Alexandru, președintele Judecătoriei Târgu-Mureș, a doamnei Veronica Deac, designer de interior, precum și a doamnei psiholog Zsigmond Otilia de la Curtea de Apel Târgu-Mureș.

Preotul protopop Fărcaș Ioan a deschis evenimentul printr-o rugăciune de binecuvântare a Domnului, pentru un bun început al activității în spațiul special amenajat, iar reprezentanți ai elevilor, însoțiți de doamna învățătoare Codruța Moldovan, au exprimat câteva gânduri cu privire la acest proiect.

PREȘEDINTELE TRIBUNALULUI MUREȘ, Judecător VERONICA SZASZ

Lasă un comentariu