JUMĂTATE DIN ȘCOLI AU RĂMAS FĂRĂ TESTE DE SALIVĂ DUPĂ DOAR O SĂPTĂMÂNĂ

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță, joi, că inspectoratele școlare din țară au cam jumătate din testele care ar fi necesare pentru testarea de luni a elevilor și a precizat că încă așteaptă răspunsul IGSU cu privire la următoarea tranșă de teste.

“Ministerul Educației nu este interesat în niciun fel de aspecte relative la firme furnizoare de teste/materiale medicale sau alte aspecte ce țin de organizarea licitației de către ONAC, și nici de aspecte ce țin de încheierea/executarea contractelor semnate între IGSU și furnizori.

Ca ministru al Educației, mă interesează ca procesul de învățământ să se desfășoare cu respectarea condițiilor de siguranță sanitară stabilite în hotărârile CNSU și în ordinul comun Educație-Sănătate”, a transmis, joi, ministrul Sorin Cîmpeanu.

Acesta a precizat că, în calitate de autoritate care gestionează sistemul de educație, a “inițiat toate demersurile legale conforme atribuțiilor”.

“Ne-am adresat oficial IGSU și așteptăm răspunsul”, a mai transmis Cîmpeanu.

Acesta a precizat că repartizarea testelor disponibile este uniformă, iar fiecare inspectorat are aproximativ jumătate din numărul total de teste necesare pentru ziua de luni, 13 decembrie, raportat la numărul total de beneficiari.

Ministerul Educației a solicitat DSU să-i transmită graficul de aprovizionare eșalonată cu teste de salivă, invocând faptul că testele primite au fost deja distribuite către unitățile de învățământ, pentru a fi utilizate în această săptămână, iar diferența rămasă nu acoperă necesarul pentru săptămâna următoare, având în vedere că sunt două zile de testare, luni și joi, au declarat pentru News.ro surse din minister.

Ulterior, Ministerul Educației a făcut public documentul privind solicitarea adresată DSU.

Amintim că marți, Cîmpeanu anunțase rezultatele primei zile de testări în școli: din 86 de rezultate pozitive, doar 16 au fost confirmate și cu test PCR. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, s-a arătat surprins de situație, pe care a pus-o mai degrabă pe seama faptului că nu toți părinții au înțeles cum să folosească și să interpreteze corect testele de salivă.

Lasă un comentariu