RABLA PENTRU ELECTROCASNICE - ULTIMA ETAPĂ A ÎNCEPUT IERI

Distribuie pe:

Etapa a III-a a sesiunii de iarnă a programului Rabla pentru Electrocasnice a demarat ieri, de la ora 10.00, iar românii pot aplica pentru vouchere destinate achiziționării de aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare.

Bugetul alocat acestei etape este de 6 milioane de lei, potrivit informațiilor publicate de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Valoarea voucherelor este după cum urmează:

• 400 de lei - pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++;

• 400 lei - pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;

• 200 de lei - pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Conform AFM, finanțarea nu poate depăși 50% din valoarea echipamentelor comercializate prin program, iar voucherele se pot genera până pe data de 16 decembrie 2021, ora 23.59, sau până la epuizarea bugetului alocat acestei etape.

“Având în vedere că în ediția precedentă, în etapele de selectare a voucherelor, bugetul a fost rezervat integral, ulterior fiind utilizate doar 55% din voucherele rezervate și ținând seama de faptul că bugetul alocat este limitat, vă rugăm să generați vouchere doar dacă aveți intenția de a le utiliza pentru achiziționarea electrocasnicelor selectate.

Reamintim că voucherul este nominal și netransmisibil și nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicația informatică”, precizează AFM.

Programul Rabla pentru Electrocasnice ediția 2021 a avut alocat un buget de 75 de milioane de lei, din care 34 de milioane de lei pentru sesiunea din perioada sărbătorilor de iarnă.

AGERPRES

Lasă un comentariu