SPECTACOLE LA FINAL DE AN - ANSAMBLUL ARTISTIC PROFESIONIST ,,MUREȘUL”

Distribuie pe:

Într-o lume dominată de kitch-uri, se simte nevoia educării tineretului, și nu numai, în spiritul dezvoltării respectului și dragostei fața de ceea ce este original, față de tradiții și obiceiuri ce definesc identitatea noastră ca popor. Indiferent de zona de unde provin, misiunea ansamblului este de a promova și pune în scenă aceste comori. Intitulat simbolic DIN LADA DE ZESTRE, spectacolul folcloric în premieră de marți, 21 decembrie, de la ora 18, organizat la Sala Ansamblului Mureșul, aduce în fața dumneavoastră noi coregrafii, cântece populare și suite orchestrale din diferite zone ale țării.

Pe lângă acest spectacol folcloric în premieră, participăm, la invitația Primăriei Târgu-Mureș, cu dansuri, obiceiuri și colinde la Târgul de Crăciun din Piața Teatrului. În data de 18 decembrie, de la ora 17, artiștii noștri vor bucura târgumureșenii cu colinde interpretate de Grupul ,,Mureșencele”, format din solistele ansamblului: Maria Neag, Maria Sântean Faghiura, Dorina Grad, Dorina Oprea și Leontina Pop și Teodora, Narcisa și Teodor Țogorean, obiceiul măștilor de la Berzunți, dansuri din Idicel Mureș și dansuri din Câmpia Transilvaniei.

Colindele specifice celei mai importante sărbători a creștinătății, Nașterea Domnului, vor răsuna în Palatul Culturii din Târgu-Mureș, într-un spectacol de Crăciun intitulat DALBE FLORI DE SĂRBĂTORI, prezentat în 23 decembrie, de la ora 18, în care grupurile de colindători vor aduce pe scenă cele mai frumoase colinde. În popor se spune că dacă deschizi ușa colindătorilor și primești urarea lor cu bucurie, atunci vei avea un an nou mai bun. Când spui sărbători de iarnă, de cele mai multe ori, te gândești la zăpada ce urmează să îmbrace totul în alb, la mirosul de cozonac făcut de bunica în cuptorul din cărămidă și la colindele care completează atmosfera de bucurie și emoție sufletească, pe care abia aștepți să le asculți și să le primești. Dorim, pe această cale, să transmitem spectatorilor și telespectatorilor noștri multă sănătate, sărbători binecuvântate și AN NOU FERICIT!

Lasă un comentariu