PROIECT: ANGAJAȚII NEVACCINAȚI VOR BENEFICIA DE 15 VOUCHERE PENTRU TESTE COVID GRATUITE

Distribuie pe:

În proiectul privind certificatul verde, este prevăzut ca statul român să ofere 15 vouchere pentru teste gratuite angajaților nevaccinați, pentru ca aceștia să beneficieze de certificatul obligatoriu pentru cei care muncesc la stat sau la privat.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat că în proiectul privind certificatul verde, românii au trei alternative disponibile - vaccinare, trecere prin boală și testare. De asemenea, în proiectul privind aplicarea certificatului electronic Covid în România este prevăzută acordarea a 15 vouchere electronice pentru testare.

“Discutăm despre proiectul legii care ar trebui să aplice certificatul electronic Covid în România. Ministerul Sănătății, împreună cu experții de la Institutul Național de Sănătate Publică, a avut această propunere, care nu duce la introducerea automată a certificatului verde, ci pregătește România pentru cazul în care se intuiește apariția unei situații epidemiologice deosebite, care ar putea să se traducă printr-un nou val pandemic.

În această situație, trebuie să avem la dispoziție un instrument care să prevină creșterea numărului de cazuri în mod abrupt, să prevină un număr important de decese.

Ca să nu creăm o presiune foarte mare pe angajator și nici pe angajați, am propus acordarea acestui pachet de 15 vouchere electronice, ca să fie ușor de utilizat. Ele pot fi utilizate la oricare dintre operatorii sau la oricare dintre locurile de testare, fie că discutăm despre medicii de familie, despre farmacii, despre laboratoare”, a explicat ministrul Sănătății. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu