REȚETE UȘOARE, DE SEARĂ

Distribuie pe:

Să nu te duci la culcare cu stomacul plin, spun unii nutriționiști. Alții îi contrazic și sunt de părere că masa de seară este obligatorie pentru un somn odihnitor. Cum împaci ambele tabere? Foarte simplu. Pregătești o cină ușoară, cu puține calorii. Rezultatul? Trei în unul: mănânci sănătos, te odihnești bine, slăbești.

CIUPERCI UMPLUTE

Ingrediente: 13 ciuperci mari, pătrunjel, mărar, un cățel de usturoi, 1/4 linguriță sare, 1/2 linguriță boia de ardei, 1/2 linguriță piper, puțin ulei, mujdei pentru servit. Preparare: se spală ciupercile și apoi se usucă pe șervete de hârtie. Se scot codițele. Se așază 10 ciuperci în tavă cu fața în jos și se dau la cuptor la 220 de grade pentru 10 minute. Se scurge sucul lăsat de ciuperci din tavă și se întorc cu fața în sus. Se toacă mărunt codițele împreună cu cele 3 ciuperci păstrate și se amestecă cu verdețurile tocate, usturoiul strivit și condimentele. Se umplu pălărioarele ciupercilor din tavă cu amestecul de mai sus. Se stropesc cu puțin ulei și se dau la cuptor la 220 de grade pentru 15 - 20 de minute. Se servesc calde, cu mujdei de usturoi.

CHIFTELE DE PUI LA CUPTOR

Ingrediente (pentru 20-30 de bucăți): 400 g pulpe de pui dezosate (fierte sau coapte), 3 ouă, două linguri de iaurt degresat, 70 g dovlecei, o ceapă mică, 1-2 căței de usturoi, o felie de pâine, 60 g ardei copți, sare, piper, mărar, pătrunjel, 2-3 linguri ulei de măsline, mălai + susan (pentru tăvălit). Preparare: se taie carnea de pui în bucățele și se pune în robot. Se adaugă ouăle, iaurtul, dovleceii rași pe răzătoarea cu găuri mici și storși foarte bine, ceapa, usturoiul, pâinea înmuiată în apă, fără coajă și stoarsă foarte bine, ardeii copți curățați de coajă, sare, piper, mărar și pătrunjel după gust. Se mixează 1-2 minute sau până când se obține o compoziție omogenă.

Lasă un comentariu