TURNEU RETUR DE POLO AL ZONEI NORD, LA TG. MUREȘ

Distribuie pe:

Bazinul Olimpic din cadrul Complexului Weekend din Tg. Mureș găzduiește în 13 - 16 ianuarie, turneul retur al zonei Nord a rezervat copiilor născuții în anii 2009 și 2010. La competiție participă șapte echipe, respectiv Partizan Tg. Mureș, CSM Corona Brașov, Crișul Oradea A, Crișul Oradea B, Viitorul Cluj-Napoca, AMEFA Arad și CSM Unirea Alba Iulia.

Turneul tur al zonei Nord a avut loc în noiembrie, anul trecut, la Alba Iulia, pe primele locuri clasându-se Partizan Tg. Mureș și Crișul Oradea A, ambele cu câte 15 puncte.

ROMÂNIA S-A CALIFICAT ÎN PRIMA FAZĂ PLAY-OFF A CAMPIONATULUI MONDIAL DIN 2023 DUPĂ TURNEUL DE LA CLUJ-NAPOCA!

Naționala de handbal masculin a României a învins duminică, la Cluj-Napoca, reprezentativa Republicii Moldova, scor 33-23 (18-15) și, cu două victorii din două partide, s-a calificat în prima fază play-off a Campionatului Mondial din 2023. Tricolorii au învins anterior Israel, scor 33-30, iar cu 4 puncte în grupa 3 a preliminariilor europene au încheiat pe primul loc. Și Israel s-a calificat mai departe, de pe locul 2 (2 puncte). Programului turneului s-a modificat, după ce Cipru nu s-a mai prezentat, având cazuri de Covid-19 în lot. Astfel, toate partidele programate cu Cipru au avut rezultat de forfait, adică 0-10, iar echipa a încheiat pe ultimul loc. Republica Moldova a fost pe locul 3 și a ratat faza următoare. Doar primele două clasate în grupa preliminară 3 se califică în prima fază play-off a CM2023. În total, opt echipe se vor califica în prima fază play-off, în care vor întâlni ultimele opt clasate la CE2022, în dublă manșă eliminatorie, cu partide programate între 14-20 martie. Câștigătoarele se vor califica în faza a doua play-off, în care se vor duela cu alte 10 formații provenite de la CE2022, partidele urmând să aibă loc între 11-17 aprilie. Calificarea la turneul final al CM2023 va fi obținută de echipele câștigătoare în dubla manșă din faza a doua play-off. La turneul final al Campionatului Mondial din 2023 sunt calificate direct doar gazdele competiției, Polonia și Suedia, respectiv deținătoarea titlului, Danemarca. Tot direct vor mai ajunge la turneul final finalistele Campionatului European din acest an, programat în ianuarie.

Deținătoare a patru titluri mondiale (1961, 1964, 1970, 1974), naționala României a participat ultima dată la un Campionat Mondial în 2011, când s-a clasat pe locul 19.

EMANUEL GYENES, LOCUL 74 ÎN ETAPA A 10-A A RALIULUI DAKAR 2022

Pilotul român Emanuel Gyenes (KTM) s-a clasat doar pe locul al 74-lea în etapa 10-a a Raliului raid Dakar 2022, la secțiunea moto, desfășurată miercuri între localitățile saudite Wadi Ad Dawasir și Bisha.

Gyenes a fost înregistrat cu timpul de 04 h 11 min 50 sec pe cei 375 de kilometri ai specialei, sosind la 01 h 06 min 18 sec de învingător, australianul Toby Price. Sătmăreanul ocupă locul 40 la general, la 07 h 13 min 01 sec de lider, francezul Adrien Van Beveren. Mani Gyenes a fost doar al 15-lea în etapa de miercuri la clasa Malle Moto (Original by Motul), fără asistență tehnică, dar la general se menține pe locul 5. Joi a avut loc penultima etapă a cursei, la Bisha, pe 501 km, dintre care 346 cronometrați.

S-AU STABILIT JOCURILE DIN PLAY-OFF-UL ȘI PLAY-OUT-UL LIGII 1 LA FOTBAL FEMININ!

Miercuri, 12 ianuarie 2022, a avut loc tragerea la sorți a meciurilor din play-off-ul și play-out-ul Ligii 1 Feminin! Ca urmare a încheierii sezonului regular pe 5 decembrie 2021, primele șase clasate vor evolua în play-off, în timp ce următoarele șase clasate se vor întâlni în play-out. Data de reluare a competiției interne este 6 martie 2022! În cadrul play-off-ului/play-out-ului se va intra cu numărul de puncte acumulate în sezonul regular, partidele stabilite urmând a se disputa tur-retur, rezultând astfel un număr total de 10 meciuri pentru fiecare echipă.

Programul etapei 1 din LIGA 1 FEMININ! PLAY-OFF: U Olimpia Cluj - Heniu Prundu Bârgăului, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc - Politehnica Timișoara; CSM Alexandria - Fair Play București; PLAY-OUT: CSȘ Târgoviște - Ladies Târgu-Mureș, Fotbal Feminin Baia Mare - Banat Girls, Piroș Security Arad - Universitatea Galați.

ALEXIS SANCHEZ A DECIS SUPERCUPA ITALIEI ÎN MINUTUL 120

Inter a câștigat Supercupa Italiei în fața lui Juventus, în Derby d'Italia, scor 2-1, după un duel dramatic tranșat în minutul 120!

Weston McKennie a deschis scorul pentru Juventus în minutul 25, cu o lovitură de cap, din pasa lui Alvaro Morata. Inter a reușit să egaleze după numai zece minute, când Lautaro Martinez a transformat o lovitură de la 11 metri. Scorul a rămas egal până la finalul celor 90 de minute, astfel că s-a ajuns în prelungiri. Toată lumea se pregătea pentru loviturile de la 11 metri, dar Alexis Sanchez a avut ultimul cuvânt de spus. Sud-americanul a dat lovitura în minutul 120, spre bucuria suporterilor prezenți pe arena Giuseppe Meazza. S-a terminat 2-1 pentru Inter, la care portarul român Ionuț Radu a fost rezervă. Este pentru a 6-a oară în istorie când Inter câștigă Supercupa.

SPECTACOL ÎN EL CLASICO!

Real Madrid a învins FC Barcelona în semifinalele Supercupei Spaniei, scor 3-2. Primul El Clasico din 2022 a oferit un adevărat spectacol, la Riyadh, în Arabia Saudită. Real Madrid a condus de două ori în timpul regulamentar, dar catalanii au egalat de fiecare dată. Valverde a tranșat soarta partidei în prima repriză suplimentară, după un contraatac letal.

Real Madrid se va duela mai departe cu învingătoarea dintre Atletico Madrid și Athletic Bilbao. Finala va avea loc duminică, de la ora 21.00.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu