POLIȚIȘTII ȘI ANGAJAȚII DIN PENITENCIARE PROTESTEAZĂ ÎN FAȚA MINISTERULUI FINANȚELOR

Distribuie pe:

Conform unui comunicat al SNPPC, protestul este determinat de: neaplicarea, începând cu 1 ianuarie 2022, în integralitate a Legii nr. 153/2017; diminuarea unor pensii de serviciu ale polițiștilor; neaplicarea sporului de neuropsihic (risc și suprasolicitare neuropsihică) de 20% tuturor beneficiarilor din structurile de investigații criminale, de combatere a criminalității organizate, de acțiuni și intervenții speciale, din centrele de arest-transfer, criminaliștilor etc.; neactualizarea normei lunare de hrană, în raport cu indicii prețurilor de consum stabiliți de INS; neîncadrarea unitară a personalului contractual în grupe de muncă, deoarece este tratat discriminatoriu, în prezent, din acest punct de vedere: neactualizarea calculului indemnizației lunare de chirie.

La rândul lor, angajații din penitenciare cer deblocarea salariilor și pensiilor, actualizarea normei de hrană și de echipare la nivelul anului 2022.

“Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că, prin lipsa de interes a guvernanților față de structurile din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională, clasa politică urmărește deprofesionalizarea și slăbirea autorității oamenilor legii în fața infractorilor. Combaterea criminalității, siguranța națională, liniștea publică și protecția cetățeanului nu se pot realiza cu un polițist lipsit de dotări tehnice, fără acces la pregătire profesională eficientă, epuizat de sute de ore suplimentare și fără sprijin real din partea factorilor de conducere. (AGERPRES)

Lasă un comentariu