POLIȚIST CONDAMNAT PENTRU LUARE DE MITĂ

Distribuie pe:

Curtea de Apel Târgu-Mureș a menținut sentința Tribunalului Mureș și a dispus condamnarea unui inculpat, agent de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș - Poliția Municipiului Reghin - Biroul Rutier, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei și cu un termen de supraveghere de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (18 acte materiale) și fals intelectual în formă continuată (12 acte materiale). Prin aceeași decizie a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor, pe o durată de 5 ani.

Totodată, inculpatul este obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o durată de 120 de zile, la o instituție publică din municipiul Reghin. Hotărârea instanței este definitivă.

În sarcina inculpatului s-a reținut faptul că, în perioada 27 noiembrie 2015 - 12 februarie 2016, în calitate de agent de poliție aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a solicitat și primit sume de bani sau alte foloase necuvenite, pentru a nu constata și sancționa comiterea de către conducătorii auto opriți în trafic a unor fapte de natură contravențională.

Pe tot parcursul procesului penal, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptelor și a colaborat cu organele de cercetare penală, iar în cursul judecății a uzat de procedura simplificată a recunoașterii. Cu privire la ceilalți agenți de poliție, din cadrul aceluiași birou, trimiși în judecată, urmează a se pronunța instanța de judecată.

Pentru documentarea cauzei penale, ofițerii Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Mureș au fost delegați să desfășoare mai multe acte procedurale care au condus la completarea probatoriului în cauză, informează Biroul Informare și Relații Publice al instituției. De asemenea, se reamintește existența unui Call center anticorupție - 0800.806.806.

DIRECȚIA GENERALĂ ANTICORUPȚIE SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE MUREȘ

Lasă un comentariu