SPRIJIN FINANCIAR PENTRU NOU-NĂSCUȚI!

Distribuie pe:

Consiliul Local al municipiului Târgu-Mureș, prin Direcția de Asistență Socială (DAS) continuă, și în anul 2022, acordarea sprijinului financiar în valoare de 2.000 de lei, pentru copiii nou-născuți în maternitățile din Târgu-Mureș.

Potrivit unei Hotărâri a legislativului local, din anul 2019 și până în prezent, 1.270 de familii din municipiu au fost declarate eligibile pentru plata stimulentului, anul trecut 482 de familii beneficiind de acest sprijin.

Suma se acordă o singură dată pentru fiecare nou-născut, pe bază de cerere, dacă părinții au vechime în muncă de cel puțin un an fără întrerupere (excepție fac persoanele care pe durata stării de urgență au fost în șomaj tehnic), domiciliază pe raza municipiului și nașterea a fost înregistrată într-o maternitate din Târgu-Mureș.

Actele necesare sunt: cerere pentru acordarea sprijinului și declarația de consimțământ (se regăsesc pe site-ul Municipiului www.tirgumures.ro - Secțiunea Social), actele de identitate ale părinților, adeverință de la locul de muncă pentru ambii părinți, pe ultimele 12 luni lucrate - fără întrerupere și suspendare -, certificatul de naștere al copilului și extras de cont bancar.

Toate aceste documente vor fi depuse la Registratura DAS Târgu-Mureș, strada Gheorghe Doja nr. 9, camera 8, sau pot fi trimise pe adresa de e-mail: registratura.das@tirgumures.ro, cu mențiunea “Sprijin financiar nou-născuți”.

Termenul de depunere a dosarelor este de 60 de zile de la data nașterii copilului, precizează surse din cadrul DAS Târgu-Mureș. (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu