PRIMUL FESTIVAL GEN UNTOLD DE LA BRAȘOV SE AMÂNĂ

Distribuie pe:

Festivalul MassifWinter, a cărui primă ediție fusese anunțată pentru luna martire a acestui an, în Poiana Brașov, a fost amânat pentru viitorul sezon de iarnă, din cauza gradului ridicat de infectare cu SARS-CoV-2 din această perioadă.

Evenimentul, la care s-au înregistrat peste 7.000 de participanți, ar fi imposibil de realizat în contextul în care la Brașov incidența infecțiilor cu coronavirus depășește 15 la o mie de locuitori.

“Contextul și estimările autorităților cu privire la situația pandemică pentru următoarele 2 luni ne obligă să amânăm întâlnirea din Poiana Brașov pentru sezonul de iarnă 2022-2023.

Cu toate că am avut o serie repetată de discuții și întâlniri cu reprezentanții Guvernului prin care am militat pentru aplicarea normelor de sănătate publică folosite și la UNTOLD 2021, având în vedere suprapunerea cu valul 5 al pandemiei, autoritățile rămân ferme pe decizia de a limita, în următoarele 2 luni, accesul la evenimente la maximul de 500 de participanți în toate localitățile în care rata de incidență Covid pe ultimele 14 zile este mai mare de 1/1000 de locuitori.

În acest moment, pentru Brașov, incidența cazurilor este de peste 10/1000.

În aceste condiții, seria de evenimente gândite pentru Poiana Brașov pentru luna martie a acestui an ar fi imposibil de organizat, deoarece numărul celor ce își doresc să participe depășește cu mult limita impusă de autorități, până în prezent fiind peste 7.000 de persoane care s-au înregistrat pe bemassif.com”, au transmis, joi, presei, organizatorii MassifWinter, care sunt aceiași care au pus bazele festivalurilor Untold și Neversea, citați de News.ro.

Joi, la Brașov, incidența Covid este de 15,13 la o mie de locuitori.

Reprezentantul UNTOLD Universe, Edy Chereji, susține că în urma unor discuții cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, i-ar fi transmis că autoritățile au în vedere “înlocuirea ratei de infectare cu rata de ocupare a paturilor din spitale ca indicator care să stea la baza unor noi relaxări pentru sectorul cultural și evenimente”.

“Privim cu optimism la perioada care va începe odată cu luna mai a acestui an, deoarece la ultima întâlnire dintre reprezentanții ACTEF (Alianță Cultură, Turism, Evenimente și Fitness) cu reprezentanții Guvernului, ce a avut loc luni, 24 ianuarie 2022, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a confirmat că în perioada următoare se va putea lua în calcul înlocuirea ratei de incidență cu rata de ocupare a paturilor din spitale, ca indicator care să stea la baza unor noi relaxări pentru sectorul cultural și evenimente.

În plus, ministrul Sănătății a confirmat și faptul că se poate lucra la planificarea evenimentelor începând cu luna mai a acestui an, cu mențiunea ca toți organizatorii să respecte regulile și normele ce vor fi în vigoare la momentul organizării acestora”, a afirmat Chereji, într-o declarație făcută publică de Primăria Brașov.

Festivalul MassifWinter fusese programat pentru perioada 6-13 martie 2022, în Poiana Brașov.

Foto: Facebook/Primăria municipiului Brașov

Lasă un comentariu