RELAȚIILE DE CUPLU CONSTRUITE ONLINE, SORTITE EȘECULUI

Distribuie pe:

“După ce am chestionat 2.000 de persoane despre modul în care și-au cunoscut soții actuali sau foștii soți, am avut surpriza să descoperim că o metodă de cunoaștere, din ce în ce mai populară, respectiv online-ul, prezice o căsnicie scurtă.

Multe cupluri care s-au cunoscut în mediul online, prin rețelele de socializare, au divorțat în decurs de maximum trei ani de la căsătorie. Comparativ cu soții care s-au cunoscut în diverse medii, precum la școală, la muncă, prin intermediul cunoștințelor, într-o excursie sau într-un bar, aceste cupluri au divorțat cel mai repede.

Potrivit studiului nostru, în primii trei ani, cuplurile care s-au cunoscut online sunt predispuse la divorț (sau despărțire) cu 15% mai mult decât celelalte cupluri. După această categorie, urmează cuplurile care s-au cunoscut la locul de muncă, cu 13%. Cuplurile care s-au cunoscut la școală sau prin intermediul cunoștințelor sunt cel mai puțin probabil predispuse la divorț în decurs de 10 ani.

În concluzie, în comparație cu cei care se întâlnesc prin intermediul familiei, mediul online reprezintă un loc nesigur și străin. Verificarea informațiilor de încredere ale persoanei cu care te întâlnești, cunoscând-o în mediul online, este, evident, mai dificilă. Este mai greu să o cunoști cu adevărat fără aportul familiei, al prietenilor sau fără aportul altei comunități. Pentru cuplurile care se cunosc online, legăturile se formează de la zero.

Dar, pe măsură ce anii trec, cu multă răbdare, aceste cupluri ar avea șansa să crească împreună și să nu mai sufere din cauza lipsei de informații, din cauza incertitudinilor și din cauza lipsei de lucruri pe care ei, inițial, poate că nu le-au avut în comun”, afirmă oamenii de știință britanici.

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu