“NU O SĂ RESPECT NOUL REGULAMENT AL CAMEREI DEPUTAȚILOR, O SĂ CONTINUI SĂ FAC LIVE”

Distribuie pe:

Liderul deputaților AUR, George Simion, a declarat că nu va respecta noul regulament al Camerei Deputaților, care ar putea interzice transmiterea în direct sau înregistrarea de către deputați sau alte persoane a ședințelor de plen, de Birou permanent sau de comisii.

“Spun cu toată responsabilitatea, nu o să respect noul regulament, o să continui să fac live pe Facebook și o să arăt toate mizeriile care se întâmplă aici, în Camera Deputaților. (...) Este foarte bine să încălcăm regulamentele scrise împotriva Constituției și a libertății. Îi încurajez pe toți, când văd o lege nedreaptă, să încalce Regulamentul și să suporte consecințele de rigoare. Eu mi le asum”, a arătat deputatul.

Simion a afirmat că a aflat cu doar 48 de minute înainte de ședința Biroului permanent al Camerei Deputaților de marți după-amiaza, în care s-a decis convocarea Comisiei de regulament pentru miercuri dimineața.

“Ei au făcut noaptea, ca hoții, ședință. Cu 48 de minute înainte. (...) Au organizat o ședință a Biroului permanent cu un proiect de modificare, discutat la o întâlnire secretă de aseară, dintr-un birou, pentru a nu mai permite să se fac live-uri în Parlament. Convocat cu 48 de minute înainte, eu m-am grăbit, era să fac accident în oraș, au spus că mâine la 9.00 dimineața, paralel cu plenul, fiind foarte grăbiți, trebuie să interzică orice live din Parlament. Comisia de regulament, paralel cu plenul, vrea să lucreze ca să nu mai arătăm noi ce se întâmplă aici. (...) Prin regulament o să ne ia banii de indemnizații. Noi tot o să arătăm ce se întâmplă aici și tot o să spunem hoțului «hoț» în față,” a declarat Simion, la Parlament, la finalul Biroului permanent.

El a susținut că membrii AUR din Biroul permanent au fost chemați într-o ședință “fără să aibă ordinea de zi” și în “afara orelor de program”. Potrivit lui Simion, modificarea Regulamentului va fi votată miercuri.

“Comisia de regulament votează, ridică mâna, îl aduce în plen, pentru că se va prelungi programul plenului - asta s-a votat azi - cât e nevoie, până ce Comisia de regulament aduce și adoptă noul regulament în care nu avem voie să facem live-uri pe Facebook și gata. S-a terminat, pumnul în gură pentru Opoziție, Așa alege noua putere, condusă de generalul Ciucă, să trateze Opoziția, să ne pună pumnul în gură”, a adăugat Simion.

Întrebat dacă va iniția vreun demers la CCR privind noul regulament, el a confirmat: “Sigur că da, și o să apelăm și la parlamentarii de la Forța Dreptei”.

PNL, PSD, UDMR și grupul minorităților naționale au propus, marți, un proiect de modificare a Regulamentului Camerei Deputaților prin care se interzice transmiterea în direct sau înregistrarea de către deputați sau alte persoane a ședințelor de plen, de Birou Permanent, de comitet al liderilor sau de comisii. Biroul permanent al Camerei Deputaților a decis marți după-amiaza să trimită acest proiect către Comisia de regulament care îl va analiza miercuri, de la ora 9.00. (Agerpres)

Lasă un comentariu