SCM RM. VÂLCEA, REMIZĂ CU VIBORG HK ȘI CALIFICARE ÎN SFERTURILE EUROPEAN LEAGUE LA HANDBAL FEMININ

Distribuie pe:

Echipa de handbal feminin SCM Râmnicu Vâlcea a remizat duminică, pe teren propriu, cu formația daneză Viborg HK, scor 30-30 (14-15), și este calificată, alături de daneze, în sferturile European League.

Principalele marcatoare ale partidei au fost Gonzalez 7 și Glibko 6 goluri, pentru SCM Râmnicu Vâlcea, respectiv Jorgensen 9, pentru Viborg. În urma rezultatului, Viborg și SCM Râmnicu Vâlcea au câte 7 puncte, pe primele două locuri ale clasamentului. În primele partide din grupa D, formația vâlceană a obținut rezultatele: 39-29 cu Vaci NKSE, 26-25 și 32-27 cu Chambray. SCM va juca următorul meci în 16 februarie, tot cu Viborg, restant din prima etapă.

ÎNCĂ O VICTORIE PENTRU ROMÂNIA ÎN RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP

Reprezentativa României a învins, sâmbătă, pe Stadionul Național Arcul de Triumf, cu scorul de 37-27, selecționata Portugaliei, într-un meci din Rugby Europe Championship.

Partida a contat și pentru calificările la Cupa Mondială. Pentru “stejari” a fost a doua confruntare din acest an, după cea câștigată la 5 februarie în fața Rusiei, scor 34-25.

Echipa României are programat următorul meci în 27 februarie, la Madrid, cu Spania.

CENTURA DE AUR” LA BOX VA AVEA LOC LA TÂRGU-MUREȘ

În perioada 2-8 aprilie 2022, potrivit programului competițional din 2022, întocmit de Federația Română de Box, tradiționalul turneu internațional “Centura de Aur-Nicolae Linca” va avea loc la Târgu-Mureș. Competiția este rezervată seniorilor și va cuprinde întreceri atât la masculin, cât și la feminin. Municipiul Târgu-Mureș a găzduit cu succes ultimele două ediții ale Campionatelor Naționale de Box pentru seniori, în organizarea clubului RingBox.           

ANDREEA GRECU A OCUPAT LOCUL 12 ÎN PROBA DE MONOBOB DIN CADRUL JO DE LA BEIJING

Sportiva Andreea Grecu a ocupat locul 12 din 20 de concurente în proba de monobob din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing. După primele două manșe care au avut loc luni, Grecu se situa pe locul 9, cu timpul total de 2:11.27 (1:05.56 și 1:05.71). În manșa a treia, ea a fost cronometrată cu 1:06.46, iar în cea de-a patra, cu 1:06.26, pentru un total de 4:23.99, la 4.72 de medaliata cu aur, sportiva americană Kaillie Humphries (4:19.27).

Medalia de argint a fost cucerită de o altă americancă, Elana Meyers Taylor, cu 4:20.81, iar bronzul i-a revenit Christinei de Bruin, din Canada, cu: 4.21.03.

APELUL CIO DUPĂ MESAJUL AFIȘAT DE UCRAINEANUL HERASKEVICI

Comitetul Internațional Olimpic a anunțat că a discutat cu ucraineanul Vladislav Heraskevici, care a afișat la JO mesajul “Fără război în Ucraina”, și i-a explicat acestuia că nu pot exista mesaje politice la Olimpiadă, astfel că sportivul nu a repetat gestul, informează Reuters.

“După ce s-a întâmplat, am vorbit cu echipa și cu sportivul și i-am explicat situația. În ultima manșă nu a mai afișat mesajul. A înțeles. Vrem cu toții pace, dar am convenit cu toții, sportivii au fost de acord că “terenul de joc” și podiumul nu sunt locurile potrivite pentru mesaje”, a declarat Mark Adams, purtător de cuvânt al CIO. “Pentru noi este axiomatică neimplicarea politicii în JO. Este fundamentul a ceea ce facem. Mesajul a fost înțeles și nu a fost repetat”, a adăugat Adams. Sportivul ucrainean Vladislav Heraskevici, participant în proba de skeleton la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, a afișat vineri mesajul: “Fără război în Ucraina”. La finalul manșei a treia, ucraineanul, în vârstă de 23 de ani, a arătat camerelor de luat vederi o hârtie cu mesajul în engleză: “No war în Ukraine”. “Ca orice om normal, îmi doresc să nu fie război, vreau să fie pace în țara mea. Acestea sunt convingerile mele. Eu lupt pentru pace. În Ucraina, situația este foarte tensionată. Sunt multe informații despre armatele care înconjoară Ucraina. Nu este în regulă. Nu pentru secolul XXI”, a declarat Heraskevici. Rusia a masat trupe la frontiera cu Ucraina, ceea ce a provocat temeri că rușii s-ar pregăti să invadeze țara vecină.

RUSIA A TRANSMIS UN MESAJ SCURT DUPĂ CE TAS A ANUNȚAT DECIZIA FINALĂ ÎN CAZUL KAMILEI VALIEVA

Comitetul Olimpic Rus (ROC) a calificat drept “cea mai bună veste a zilei” decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de a-i permite patinatoarei Kamila Valieva să concureze în continuare la Jocurile Olimpice de la Beijing, în ciuda unui test antidoping pozitiv la un control desfășurat în decembrie. “Toată țara o susține, precum și toate patinatoarele noastre din concursul individual”, a transmis ROC pe canalul Telegram. La rândul său, Comitetul Olimpic American (USOPC) s-a declarat “decepționat” de decizia TAS de a o autoriza pe Valieva să participe la concursul individual, în ciuda testului antidoping pozitiv.

KAMILA VALIEVA A SCRIS ISTORIE LA JO DE LA BEIJING

Valieva, noua senzație a patinajului artistic, este considerată marea favorită a concursului feminin de marți, după ce a ajutat Rusia să cucerească primul titlu olimpic pe echipe din istoria sa, săptămâna trecută. Ea poate deveni campioană olimpică la primul sezon la seniori, chiar dacă nimic nu o împiedică să fie sancționată în câteva luni, riscând să-i fie anulate toate rezultatele, inclusiv cele de la Olimpiadă. Kamila Valieva a impresionat săptămâna trecută în proba pe echipe, în care a cucerit aurul alături de compatrioții săi, devenind, totodată, prima patinatoare din istorie care a reușit o săritură cvadruplă la Jocurile Olimpice.            

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu