SE NUMEȘTE LUCA, ARE 12 ANI ȘI A CÂȘTIGAT MARELE PREMIU LA OLIMPIADA DE ARITMETICĂ MENTALĂ DIN DUBAI

Distribuie pe:

Pe 11 februarie 2022 a avut loc la Dubai Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală pentru copii, unde România a fost reprezentată cu brio de 16 participanți cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, membri ai Centrelor Educaționale pentru copii SmartyKids București Titan, București Militari, Cluj Gruia și Bacău.

Între aceștia, în mod deosebit s-a remarcat Luca Vartolomei, elev în clasa a V-a, la școala “Mihail Sadoveanu” Bacău. Acesta a câștigat Marele Premiu, încununându-se cu titlul “Campionul campionilor”. Pentru a câștiga titlul de olimpic internațional la aritmetică mentală, Luca Vartomolei a făcut 160 de exerciții în 10 minute. Băiatul a fost antrenat de Mirela Păduraru, terapeut ocupațional și psihopedagog, notează desteptarea.ro.

În cadrul competiției au concurat 455 de copii din 13 țări.

Aritmetica mentală este o tehnică de calcul japoneză care dezvoltă creierul copiilor prin stimularea echilibrată a emisferelor cerebrale. Pentru început, copiii calculează pe o numărătoare numită soroban sau abac, iar după o perioadă de exersare, copiii ajung să efectueze operațiuni complexe fără a mai utiliza sorobanul, ci proiectându-l la nivel mental.

Foto: Facebook / Smartykids central Bacău

Lasă un comentariu