MUREȘEANCA SZOCS BERNADETTE, ELIMINATĂ ÎN SEMIFINALELE EUROPE TOP-16

Distribuie pe:

Jucătoarea de tenis de masă Szocs Bernadette a fost învinsă, duminică, de germanca de origine asiatică Ying Han, cu scorul de 4-0, în semifinalele turneului “Europe Top-16” de la Montreux, din Elveția. Berni, aflată pentru a 8-a oară la puternicul turneu de la Montreux, care reunește cele mai bune jucătoare din Europa, a câștigat trofeul pus în joc în 2018, când a învins-o, în finală, cu 3-1, pe olandeza Li Jie.

ACS SEPSI SIC SFÂNTU GHEORGHE A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI LA BASCHET FEMININ

Formatia ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a cucerit trofeul Cupa României la baschet feminin, după ce duminică, 27 februarie, a învins în finală, cu 59-53 pe CSM Satu Mare, rivala sa și din campionat. Turneul Final s-a desfășurat în perioada 26-27 februarie, la “Sepsi Aréna” din Sfântu Gheorghe, unde prima zi, cea de sâmbătă, 26 februarie, a fost rezervată semifinalelor: Phoenix Constanța - CSM Satu Mare 67-90 și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe - CSM Alexandria 113-52.

Deținătoarea trofeului a fost și a rămas gruparea covăsneană, care, în ultimul act al ediției precedente, a învins cu scorul de 83-55 pe Universitatea Cluj-Napoca.

TROFEUL CARPAȚI LA HANDBAL FEMININ

Naționala feminină de handbal tineret a României, la care târgumureșeanca Mihaela Evi este antrenor secund, va participa, în perioada 3-6 martie, la Rm. Vâlcea, la turneul internațional Trofeul Carpați. Alături de selecționata tricoloră, la turneu vor mai participa echipele de tineret ale Danemarcei, Franței și Cehiei. Printre jucătoarele convocate în vederea acestor jocuri se numără Alexandra Tifui, de la ACS Arena Târgu-Mureș, Raluca Rădoi, Gabriela Dumitrașcu și Bianca Voica, toate trei de la Corona Brașov.

LOCUL OCUPAT DE SIMONA HALEP ÎN IERARHIA MONDIALĂ. CLASAMENTUL PUBLICAT DE WTA

Simona Halep se menține pe locul 27, cu 1.832 de puncte, în clasamentul WTA dat publicității luni. Jaqueline Cristian a urcat șase locuri, până pe locul 65, cu 973 de puncte. Din nefericire, Cristian s-a accidentat la turneul de la Doha, a fost operată la genunchi și va lipsi o perioadă de pe teren.

Româncele din Top 200 WTA ocupă următoarele poziții: 27. Simona Halep - 1.832 puncte; 30. Sorana Cîrstea - 1.666 (+1); 56. Irina-Camelia Begu - 1.059 (-1); 58. Elena-Gabriela Ruse - 1.052 (-2); 65. Jaqueline Cristian - 973 (+6); 97. Ana Bogdan - 710 (+2); 114. Irina Bara - 585 (+3); 122. Mihaela Buzărnescu - 551 (-3); 166. Alexandra Cadanțu-Ignatik - 404 (+6). În Top 10 WTA, Barbora Krejcikova din Cehia a urcat pe locul 2 WTA, cu 5.073 de puncte, în timp ce Arina Sabalenka din Belarus a coborât pe locul 3, cu 4.853 de puncte. După ce a câștigat Qatar Open, poloneza Iga Swiatek a urcat patru poziții, până pe locul 4 WTA, cu 4.776 de puncte, iar finalista Anett Kontaveit din Estonia, două poziții, până pe locul 5, cu 4.721 de puncte. Karolina Pliskova din Cehia a înregistrat cea mai abruptă coborâre din top, de trei poziții, până pe locul 8, cu 4.242 de puncte. Lider este în continuare australianca Ashleigh Barty, cu 7.980 de puncte.

ROMÂNIA, ÎNVINSĂ DE SPANIA, ÎN RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP

România a fost învinsă, duminică, la Madrid, cu scorul de 38-21 (28-7), de Spania, în etapa a III-a a ediției 2022 a Rugby Europe Championship. După un meci slab, în care au jucat mai bine pe final, “stejarii” au ratat ocazia de a-și spori șansele de calificare la Cupa Mondială din 2023. Ei mai pot ajunge la turneul final din Franța în urma unui turneu de baraj intercontinental. După acest eșec, România, 22 de puncte, a pierdut locul 2 în clasamentul combinat 2021-2022 al Rugby Europe Championship, fiind depășită de Spania, 25 de puncte. Lider este Georgia, 31 de puncte, neînvinsă și deja calificată, iar Portugalia este pe 4, cu 21 de puncte. Primele două clasate acced direct la turneul final, iar a treia participă la un turneu de baraj. În primele două jocuri din 2022, România a învins, cu 34-25, Rusia, la 5 februarie, și Portugalia, cu 37-27, la 12 februarie, ambele pe teren propriu.

Următorul meci al “stejarilor” va avea loc la 12 martie, acasă, cu Georgia, iar ultimul, la 19 martie, în deplasare, cu Olanda, formație fără niciun punct în clasament. La 13 martie, Spania va juca acasă cu Portugalia și, dacă va câștiga, va fi practic calificată la Cupa Mondială.

CRISTINA NEAGU S-A PREZENTAT LA REUNIREA NAȚIONALEI DE HANDBAL FEMININ, DUPĂ UN AN DE PAUZĂ!

Căpitanul naționalei de handbal feminin, Cristina Neagu, s-a prezentat, duminică, la reunirea reprezentativei, în vederea partidelor cu Danemarca din preliminariile CE 2022. Neagu revine la națională după un an de pauză auto-impusă. Căpitanul naționalei a anunțat oficial, în aprilie 2021, după calificarea României la Campionatul Mondial de anul trecut, că va lua o pauză în continuare și că nu este o decizie definitivă.

La începutul lunii februarie, Neagu a fost convocată de antrenorul Adrian Vasile, cu care lucrează și la CSM București, iar handbalista a decis să revină în lotul reprezentativei. Din lotul convocat inițial pentru reunirea de duminică nu va face parte însă și centrul Cristina Laslo (Minaur Baia Mare), care a suferit o entorsă și este indisponibilă circa trei săptămâni. Meciurile cu Danemarca, din preliminariile CE 2022, vor avea loc în 2 și 5 martie.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu