CÂȚI ROMÂNI ȘI-AU UMPLUT CĂMARA CU ULEI

Distribuie pe:

După ce românii au aflat “din surse sigure” că stocurile de ulei de floarea soarelui ar fi pe terminate și s-au năpustit în supermarketuri să cumpere “cât mai apucă”, DCBusiness.ro a realizat un sondaj online, pentru a afla cât ulei au românii în casă.

Potrivit DCBusiness.ro, așa-zisa criză a uleiului de floarea soarelui a pornit de la un comunicat de presă al FEDIOL (federația care reprezintă industria europeană a uleiurilor vegetale și a făinii proteice din Europa), însă românii au reacționat de-abia după o săptămână și s-au înghesuit în supermarketuri.

Imediat, prețul pe litru a crescut peste noapte cu 25%, însă românii n-au înțeles că tocmai apetitul lor pentru stocuri a dus la scumpire.

Pe de altă parte, creșteri de preț erau oricum preconizate, chiar dacă, cel mai probabil, nu la acest nivel și nu într-un timp atât de scurt, pentru că materia primă pe care o folosesc procesatorii, respectiv floarea-soarelui, s-a scumpit foarte mult, iar creșterile au început înainte de criza din Ucraina.

Iată ce au răspuns românii la întrebarea referitoare la ce stadiu se află cu rezervele de ulei.

41,5% dintre respondenți au răspuns că au în casă 1 - 3 sticle de ulei, tot 41,5% au declarat că dețin doar strictul necesar, 12,1% au spus că au un bax de ulei în casă, iar 4,9% au spus că au mai multe baxuri... (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu