CEI MAI FERICIȚI OAMENI SUNT... FEMEILE SINGURE!

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Școala Economică din Londra, citați de descopera.ro, susțin că femeile necăsătorite și fără copii sunt mai fericite decât cele care au o familie.

Mai sănătoase fizic și emoțional

Ne-am obișnuit să auzim că maternitatea face parte din codul nostru genetic, iar cei mici sunt cheile paradisului pentru femei, că le fac fericite și le dau rostul în viață. Dar acest adevăr este valabil doar pentru o parte din femei. Nu toate femeile simt nevoia să devină mame pentru a se simți bine cu ele însele și nici maternitatea, nici căsătoria nu le validează fericirea.

În baza unei anchete complexe, la care au participat sute de femei singure, căsătorite, divorțate, văduve și care trăiesc separat de iubitul lor, oamenii de știință britanici au concluzionat că femeile singure și independente sunt cele mai sănătoase, fizic și emoțional, și mai pline de viață.

Specialiștii afirmă că starea lor de bine se datorează faptului că au timp să se bucure mai mult de momente cu ele însele, să se dezvolte personal, să investească timp în lectură și tot felul de alte activități în creșterea personală. Se îngrijesc mai mult, se bucură mai mult de orice, de la o mâncare bună la un simplu moment de tihnă în miezul zilei, fără să fie nevoite să dea socoteală nimănui. Femeile care se pot bucura pe deplin de spațiul lor personal și își pot concentra toată atenția pe ele însele sunt mult mai fericite.

Viața de familie, o corvoadă

Totodată, rezultatele cercetării au aratat că, în ciuda stereotipurilor, bărbații devin mai fericiți și mai sănătoși după căsătorie, deoarece se expun la mai puține riscuri, fac mai puține “prostii”, se alimentează mai bine, renunță la vicii, câștigă mai mult și sunt înconjurați de iubire.

Pentru femei, însă, lucrurile stau altfel. Ele se dedică în totalitate vieții de familie, ceea ce implică un efort fizic și emoțional imens, sau se împart între viața de familie și carieră, iar asta presupune un efort și mai mare.

Rezultatele anchetei arată că femeile necăsătorite și fără copii sunt mai rezistente la boli, mai puternice emoțional și mai împlinite sufletește decât femeile care au soț și copii.

Aspirațiile tradiționale ale femeilor, căsătoria și copiii, nu mai sunt atât de importante ca înainte. Principalele motive pentru care femeile refuză să devină mame nu sunt că nu le plac copiii, că nu simt nicio atracție pentru maternitate, că nu își permit un copil din punct de vedere financiar, că nu vor să își asume acest rol sau că nu simt că viața lor este incompletă fără un bebeluș.

Însă, ele simt că se implică mai mult într-o relație decât partenerii lor, iar acest lucru le epuizează din punct de vedere emoțional, ajungând să resimtă viața de familie ca pe o corvoadă. Acesta este adevăratul motiv pentru care tot mai multe femei preferă să rămână singure.

Avantajele burlăciei

În chestionarele studiate de oamenii de știință britanici, femeile care au ales să rămână singure au prezentat mai multe avantaje pe care le are viața de burlăciță.

“Toate lucrurile din casă sunt ale tale și nu există discuții pe spațiile de depozitare, fiecare obiect din casă are locul lui și îl găsești exact acolo unde l-ai lăsat, nu trebuie să faci curat după altcineva, nu te bate nimeni la cap, te trezești când vrei, mănânci când vrei, faci duș când vrei, nu aștepți după nimeni la baie și poți sta cu orele în fața măsuței de machiaj.

Ai timp să te dezvolți, ai timp să citești o carte, să te analizezi, să te ocupi de hobby-urile și pasiunile tale. Îți este mai ușor să ții dietă, nu mai este nimeni care să te îmbie cu bunătăți sau să cumpere mâncare pe care tu ți-ai propus să nu o consumi.

Poți să vorbești singură, să dansezi și să cânți, nu trebuie să mergi pe vârfuri ca să nu îi trezești pe alții, poți să decorezi casa după placul și necesitățile tale”, au fost cele mai frecvente răspunsuri.

Specialiștii spun că deși multe dintre aceste răspunsuri par egoiste și, pe alocuri, au tente comice sau trădează o doză uriașă de narcisism, ele sunt reale, iar toate studiile au arătat, în aceleași condiții, aceleași rezultate: femeile fără responsabilități de familie sunt, clar, niște femei fericite.

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu