CÎȚU: AR FI BIZAR PENTRU TOATĂ LUMEA SĂ SE REVINĂ LA MĂSURILE ANTI-COVID DUPĂ O LUNĂ

Distribuie pe:

Președintele PNL, Florin Cîțu, a afirmat, luni, că ar fi “bizară” revenirea, după o lună, la măsurile anti-COVID, subliniind însă că întotdeauna a fost de acord cu recomandările specialiștilor din domeniu.

“Întotdeauna eu sunt de acord cu specialiștii. Am spus asta și când am administrat. Dar, acum, ar fi bizar pentru toată lumea, la o lună după, să vii cu astfel de măsuri. Nu cred că ar înțelege nimeni nimic din așa ceva. Eu nu cred că putem să ne întoarcem, dar, dacă specialiștii vin și decizia Guvernului este să întoarcă lucrurile, atunci se va comunica. În coaliție nu s-a discutat așa ceva”, a declarat Cîțu, la Palatul Parlamentului. (Agerpres)

CÎȚU: RENEGOCIEREA PNRR PENTRU PENSII - SPER SĂ NU FIE UN FAKE-NEWS

Ministrul Muncii, Marius Budăi, declara, săptămâna trecută, că nu există nicio reformă întârziată din punctul de vedere al ministerului pe care îl conduce și reafirma că PNRR trebuie ajustat din punct de vedere al fondurilor alocate pentru pensii.

“Dacă vine Comisia Europeană și spune că este sustenabil astăzi să avem un procent mai mare și se încadrează în deficitul bugetar, Comisia Europeană are datele. Din ce știu eu, negocierile cu Comisia Europeană, acești indicatori au fost puși acolo având în vedere tot contextul: faptul că luăm bani din împrumuturi, că avem o datorie publică care evoluează într-o anumită dinamică. Dacă a reușit... Eu nu am aceste informații, nu am văzut să fi fost vreo discuție la nivel de Comisie Europeană. (...) E bizar ca ministrul Muncii să spună asta, pentru că coordonatorul PNRR este Ministerul Investițiilor, premierul este cel care decide, deci ar trebui și ei să fie incluși în discuție”, a declarat Cîțu, luni, la Palatul Parlamentului, întrebat despre o posibilă renegociere a PNRR.

El a explicat că un asemenea demers ar însemna să fie reluate discuțiile pentru fiecare alocare în parte.

“Dacă spune Comisia Europeană: «Da, domnule, România poate să renegocieze», ceea ce ar fi bizar, pentru că noi, dacă renegociem, trebuie să o luăm de la zero cu toate procentele. Dar e posibil să dea o derogare pentru România special, nu știu. Eu nu am auzit așa ceva. Sper să nu fie un fake-news, doar să-i amăgească pe români, pentru că, până la urmă, dacă ceea ce spune ministrul Muncii nu se întâmplă, înseamnă că-i amăgește pe români și este cea mai mare crimă, în aceste situații, să-i tot amăgești pe români că poți să faci ceva și să nu poți să faci”, a explicat Florin Cîțu. (AGERPRES)

Lasă un comentariu