ISU MUREȘ LA DATORIE

Distribuie pe:

În perioada 1-3 aprilie, pompierii mureșeni au fost solicitați la 171 de intervenții, după cum urmează: 6 incendii, două accidente rutiere, trei intervenții în urma fenomenelor meteo periculoase, opt alte situații de urgență și 152 de intervenții SMURD. Dintre ele amintim:

Incendii

* Vineri, 1 aprilie, în jurul orei 12.30, incendiu produs la o locuință din localitatea Căcuciu, comuna Beica de Jos, strada Principală. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. A fost vorba despre un incendiu care s-a manifesta mocnit în interiorul casei. În urma acestuia a fost degradat peretele, planșeul și o ușă. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: scurtcircuit electric.

* Vineri, 1 aprilie, în jurul orei 13.15, incendiu de vegetație uscată produs în localitatea Deleni, strada Principală. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni.

* Vineri, 1 aprilie, în jurul orei 20.20, incendiu produs la izolația unor cabluri electrice din municipiul Târnăveni, strada George Coșbuc. Au intervenit pentru lichidarea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni. A ars izolația de pe firele electrice.

* Tot vineri, 1 aprilie, în jurul orei 21.00, incendiu produs la un adăpost de păsări din localitatea Cozma, strada Principală. Au intervenit de urgență pentru lichidarea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. Incendiul s-a manifestat mocnit la un adăpost de păsări de aproximativ 10 mp, din nefericire, în urma incendiului au murit 70 de găini. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: scurtcircuit electric.

* Duminică, 3 aprilie, în jurul orei 9.00, incendiu produs la o casă de locuit din localitatea Batoș, strada Primăriei. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin și pompierii voluntari din cadrul SVSU Batoș. Incendiul s-a manifestat la doua camere de locuit și la acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 120 mp. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, acesta fiind localizat de către pompierii voluntari din cadrul SVSU Batoș.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: jar căzut din sistemele de încălzire.

* Duminică, 3 aprilie, în jurul orei 16.00, cratiță uitată pe foc într-un apartament din municipiul Târgu-Mureș, strada Aleea Carpați. Au intervenit în cel mai scurt timp posibil pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. A fost vorba despre un început de incendiu care a pornit de la un aparat de gătit. În urma acestuia au fost degradate hota electrică, un corp de mobilier și zugrăveala din bucătărie. Din fericire, incendiul a fost observat și lichidat la timp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: aparat de gătit nesupravegheat sau supraîncălzit.

Accidente auto

* Sâmbătă, 2 aprilie, în jurul orei 16.20, auto-

accidentare pe raza localității Bărdești. Au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. A fost vorba despre un autoturism care a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un gard.

Pe toată durata intervenției s-a circulat alternativ pe un singur sens de mers.

* Duminică, 3 aprilie, în jurul orei 13.40, accident rutier produs între localitățile Crăiești și Fărăgău. Au intervenit pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Râciu și Secția Sărmașu. A fost vorba despre un autoturism care a părăsit partea carosabilă, s-a izbit de un cap de pod și s-a răsturnat pe o parte laterală. Din interior s-au autoevacuat patru persoane, trei de cod verde și una de cod galben. Victima de cod galben și una de cod verde, după ce au fost asistate medical de echipajele de pe ambulanțele SMURD, au fost preluate și transportate la UPU SMURD Târgu-Mureș. Pompierii militari au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

Intervenții în urma fenomenelor meteorologice periculoase

* Vineri, 1 aprilie, în jurul orei 17.00, stâlpi căzuți pe carosabil în localitatea Cândărei, comuna Bogata. Au intervenit pentru îndepărtarea acestora pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Luduș. A fost vorba despre doi stâlpi din lemn căzuți pe carosabil în urma unui vânt puternic. Pompierii militari au degajat și eliberat drumul. Traficul a fost blocat pe toată durata intervenției pe ambele sensuri de mers.

* Vineri, 1 aprilie, în jurul orei 18.30, brad căzut pe firele electrice în municipiul Târnăveni, strada Republicii. Au intervenit pentru degajarea acestuia pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni.

* Vineri, 1 aprilie, în jurul orei 19.20, copac căzut pe firele electrice din municipiul Târgu-Mureș, strada Argeșului. Au intervenit pentru degajarea acestuia pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș.

Alte intervenții

* Duminică, 3 aprilie, în jurul orei 21.00, brad căzut pe carosabil și branșament telefonie/internet în localitatea Sovata, strada Vulturului. Au intervenit pentru degajarea acestuia pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Sovata.

Până la finalizarea intervenției, circulația în zonă s-a desfășurat pe un singur sens de mers.

Misiuni

De asemenea, în ultimele 72 ore, au fost executate 8 misiuni de recunoaștere la secțiile ATI.

Lasă un comentariu