100 DE POLIȚIȘTI INSTRUIȚI LA CERGHID, PE PISTA DE CURSE ,,TRANSILVANIA MOTOR RING”

Distribuie pe:

În cursul săptămânii trecute, la Cerghid, pe pista de curse “Transilvania Motor Ring”, pusă la dispoziție de Consiliul Județean Mureș (partener instituțional), a avut loc o acțiune de instruire a polițiștilor în ceea ce privește conducerea autovehiculelor de serviciu. A fost a cincea săptămână de pregătire profesională din cadrul activităților de conducere defensivă și în regim prioritar a autospecialelor din dotarea Ministerului Afacerilor Interne, organizată de Direcția de Pregătire Profesională cu polițiști din întreagă țară.

Au participat 100 de instructori, în 5 stagii a câte 5 zile, cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor.

Pregătirea specifică se realizează prin programe de pregătire pe 2 niveluri, astfel: Nivelul I: pregătirea autovehiculului pentru deplasare, amenajarea postului de conducere, frânarea la punct fix, mers sinuos cu fața/spatele; Nivelul II: frânarea cu evitare la viteze ridicate, mers sinuos față/spate la viteze ridicate, supravirarea - subvirarea și redobândirea direcției autovehiculului, tehnici speciale de pilotaj.

Dezvoltarea sistemului de pregătire profesională a polițiștilor, unul dintre obiectivele prioritare ale Poliției Române în anul 2022, vizează cel puțin două componente esențiale: Dezvoltarea infrastructurii de pregătire, sens în care au fost făcuți pași concreți, prin diferite parteneriate, pentru acoperirea nevoilor în ceea ce privește pregătirea fizică și conducerea autovehiculelor și Dezvoltarea corpului de instructori al Poliției Române.

Armonizarea și uniformizarea modului de lucru

Dezvoltarea capacității de instruire a personalului Poliției Române pune accent pe perfecționarea instructorilor.

La nivel național este un corp de instructori atent selectionați, care au promovat teste cu un grad de exigență ridicat, dar care trebuie să-și mențină și să dezvolte fondul de cunoștințe profesionale, pe de o parte, dar și abilitățile de formator, pe de altă parte.

Viziunea Direcției de Pregătire Profesională pune în prim-plan conceptul de ,,echipă”, echipă la nivel național, ceea ce presupune armonizarea și uniformizarea modului de lucru, astfel încât, la nivel național, instructorii să aplice aceleași instrumente, tehnici și să transmită cele mai bune informații în procesul de instruire, contribuind, în acest fel, la dezvoltarea polițiștilor și, în cele din urmă, la creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, prin furnizarea unui serviciu polițienesc de înaltă calitate.

Nu este singura activitate de perfecționare a instructorilor, Direcția de Pregătire Profesională are proiecte implementate în domeniul autoapărării și proiecte ce vor fi implementate în perioada imediat următoare, ce vor include stagii de pregătire centralizate cu tot personalul-instructor din toate unitățile de poliție.

Deși specificul stagiului de pregătire a fost destinat instruirii în domeniul conducerii autovehiculelor în regim prioritar și în regim defensiv, pe durata celor 5 zile de pregătire, instructorii au parcurs și un program intensiv de pregătire fizică. Scopul acestor activități este dezvoltarea permanentă și menținerea unui nivel corespunzător de pregătire practică, în concordanță cu dinamica mediului operativ, informează IPJ Mureș.

B.O.

Lasă un comentariu