SIMULAREA EVALUĂRII NAȚIONALE

Distribuie pe:

Pe parcursul acestei săptămâni, elevii claselor a VIII-a au participat la simularea Evaluării Naționale. Conform calendarului examenului (aprobat prin ordinul de ministru nr. 3.054/2022), luni, 4 aprilie, a avut loc proba scrisă la Limba și literatura română; marți, 5 aprilie, la Matematică (probă scrisă), iar ieri, 6 aprilie, la Limba și literatura maternă, tot probă scrisă. În 14 aprilie este programată afișarea rezultatelor.

Simularea are ca și obiectiv familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real, precum și optimizarea rezultatelor obținute de învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale. Subiectele au fost elaborate pe baza conținuturilor și competențelor asociate acestora, conform programelor aprobate prin ordin de ministru.

Rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

În județul Mureș, s-au înscris la simularea Evaluării Naționale 47.30 de elevi (3088 la Limba și literatura română, 1.564 la Limba maghiară și 78 la Limba germană), am aflat de la Prof. IRIMIE-MATEI Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Pentru elevii claselor a a XII-a și a XIII-a seral/frecvență redusă, simularea examenului național de bacalaureat a avut loc în perioada 28 - 31 martie. Rezultatele vor fi afișate în 14 aprilie.

LETITIA BOTA

Lasă un comentariu