AVANPREMIERĂ LA TÂRGU-MUREȘ - NELINIȘTIȚI

Distribuie pe:

Muzeul Județean Mureș aduce în avanpremieră la Târgu-Mureș filmul selectat în Competiția Oficială Cannes 2021, Neliniștiți / Les Intranquilles.

Proiecția va avea loc azi, 7 aprilie 2022, de la ora 18.00, în Sala de la etaj a clădirii muzeului aflat în incinta Cetății din Târgu-Mureș, la Secția de Arheologie și Istorie.

Neliniștiți

(titlu original: Les Intranquilles) AVANPREMIERĂ

Regia: Joachim Lafosse, 2021

Franța // dramă // 117'

AP 12 - Acordul părinților pentru copii sub 12 ani

Distribuit de Bad Unicorn

Versiune originală cu subtitrare în limba română

Tarif proiecție specială: 12 lei (preț bilet întreg de vizitare a Secția de Arheologie și Istorie a muzeului)

Neliniștiți este inspirat din întâmplări reale, dezvoltat împreună cu actorii. Regizorul Joachim Lafosse a scris scenariul inspirat de experiențele sale cu tatăl lui, bipolar. Însă, odată cu dezvoltarea proiectului și povestea a luat o întorsătură diferită, împrumutând mult din biografia actorilor care și-au împărtășit din experiențe și și-au împrumutat numele, devenite astfel personaje.

Dacă tatăl lui Lafosse a fost fotograf, personajul Damien este pictor, un artist bipolar predispus la episoade maniacale, îi pune relația la grea încercare. Acesta e pregătit să facă totul pentru Leila, înțelegătoarea lui soție, și pentru fiul lor, în vârstă de 8 ani. Dar până și dragostea are limitele sale.

Lasă un comentariu