“DEZVOLTAREA ABILITĂȚILOR SOCIO-EMOȚIONALE ȘI DE COMUNICARE” CURS DE FORMARE PENTRU CADRELE DIDACTICE

Distribuie pe:

La sfârșitul săptămânii trecute, Fundația Europeană pentru Consultanță, Implementare și Dezvoltare (FECID) a organizat cursul de formare “Dezvoltarea abilităților socio-emoționale și de comunicare”. Durata acestuia a fost de 16 ore și a fost derulat în cadrul proiectului “Acces spre Succes” (PN2058), finanțat de Norvegia, prin Granturile Norvegiene, în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului vizează creșterea participării școlare cu cel puțin 10% a unui număr de 400 de copii din grupul țintă primar și creșterea ratei de tranziție în învățământul școlar superior (clasa a-IX-a) cu 1,5% pe perioada implementării. Au fost implicate, ca și instituții partenere: Fundația Europeană pentru Consultanță, Implementare și Dezvoltare (FECID), România; Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, România; Inspectoratul Școlar Județean Mureș, România; University of South-Eastern, Norvegia; Innovius As, Norvegia.

Au participat 18 cadre didactice de la școli din județele Sibiu și Mureș, unități de învățământ considerate parteneri asociați ai proiectului: Gimnazială Albești, Școala Generală Nr. 3 Târnăveni, Școala Gimnazială “Ion Dacian” Saschiz, Școala Gimnazială Sîncraiu de Mureș, Școala Gimnazială Alma, Școala Gimnazială “Octavian Goga” din Rășinari, Școala Gimnazială Cristian, Școala Gimnazială “Axente Sever”, Școala Gimnazială “Georg Daniel Teutsch'' din Agnita.

Cadrele didactice au participat la sesiuni de formare menite să contribuie la îmbunătățirea competențelor și abilităților de intervenție psihopedagogică, cum ar fi înțelegerea mecanismelor de comunicare, instrumente de mediere a conflictelor, dezvoltarea încrederii, autonomiei, inițiativei și a identității.

Proiectul “Acces spre succes” își propune să aducă o contribuție activă la creșterea gradului de coeziune economică și socială la nivel local și național prin îmbunătățirea competențelor formale și non-formale ale copiilor din ciclul gimnazial, creșterea gradului de promovabilitate a acestora în licee și prin dezvoltarea abilităților, cunoștințelor și competențelor necesare profesionale pentru locuri de muncă cu un grad de calificare mai ridicat, a precizat prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Mureș. Domnia sa a adăugat și că proiectul beneficiază de un grant în valoare de 1.448.247 de euro, oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.

B. L.

Lasă un comentariu