EDILITAR-GOSPODĂREȘTI

Distribuie pe:

PROGRAMUL NAȚIONAL CURĂȚĂM ROMÂNIA!”, ÎN JUDEȚUL MUREȘ

Unitățile administrativ - teritoriale din județul nostru se pot înscrie în Programul guvernamental privind ecologizarea zonelor afectate de deșeuri, pentru finanțarea campaniei “Curățăm România!”, informează Instituția Prefectului - județul Mureș, apreciind că “este momentul să reparăm ceea ce alții au provocat prin rea intenție sau nepăsare”.

Prefectura și celelalte instituții partenere vor monitoriza derularea acestei campanii, sens în care va fi întocmit un calendar de ecologizare a zonelor din județ, în funcție de proiectele depuse de către primării. Prima ședință a grupului de lucru pentru derularea campaniei naționale în județul nostru a fost condusă de subprefecții Nagy Zsigmond și Nicolae-Florin Pălășan.

Suma alocată sesiunii de finanțare este de 27 milioane de lei, acordată în cuantum de 100% din valoarea totală eligibilă a proiectului.

PESTE 100 DE CAMERE VIDEO PERFORMANTE VOR VEGHEA LA SIGURANȚA TÂRGUMUREȘENILOR

Începând de la 1 mai, la Târgu-Mureș vor fi montate și funcționale încă 23 de camere video performante, adăugându-se celor 85 câte sunt acum în întreg orașul, informează primarul municipiului, Soos Zoltan: “Aceste camere vor capta și numărul de înmatriculare al mașinilor, ceea ce va duce, sperăm, la o descurajare a altercațiilor din trafic”.

În cadrul recentei întâlniri a Comisiei de siguranță și ordine publică, au fost discutate aspecte vizând creșterea siguranței târgumureșenilor, cu accent pe abordarea fenomenului criminalității stradale, care a crescut cu 10,7% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În primele trei luni ale anului în curs au fost înregistrate 632 de sesizări cu caracter penal, în scădere cu 14,59% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar dintre acestea, infracțiunile de tâlhărie au înregistrat o scădere de 27%.

“Incidentul (bătaia - n.n.) petrecut recent la Complexul de Agrement Weekend ne arată că trebuie să acordăm o atenție sporită criminalității stradale, pentru ca Târgu-Mureș să devină un oraș mai sigur”, precizează edilul târgumureșean. (sursa foto - mures.ro)

PARCARE SUPRAETAJATĂ ÎN CARTIERUL TÂRGUMUREȘEAN CORNIȘA

Suspendate, o bună bucată de vreme din cauza pandemiei, întâlnirile primarului Soos Zoltan cu președinții asociațiilor de proprietari au fost reluate, marți, 12 aprilie, cu o reuniune publică în cartierul Cornișa, la care au participat aproximativ 100 de persoane.

“Cele mai stringente probleme din cele semnalate de reprezentanții asociațiilor de proprietari din acest cartier sunt lipsa locurilor de parcare și a ghenelor, precum și starea zonelor verzi, a aleilor pietonale și a stațiilor de autobuz.

Nu promitem un miracol, însă, și în acest an, am prevăzut în buget încă 10 milioane de lei pentru remedierea acestor deficiențe și pentru dezvoltarea cartierului. Am început deja pregătirile pentru construirea unei parcări supraetajate, iar lucrările vor începe curând. Eforturile noastre vor duce la rezultate palpabile!” - dă asigurări primarul municipiului, precizând că astfel de întâlniri vor avea loc în toate zonele rezidențiale ale Târgu-Mureșului.

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu