SUA ANUNȚĂ UN NOU SUMMIT MONDIAL PE TEMA COVID

Distribuie pe:

Un summit global menit să pună capăt pandemiei de Covid și să pregătească statele în vederea viitoarelor amenințări sanitare va avea loc pe 12 mai, a anunțat Casa Albă.

Această întâlnire, care se va desfășura virtual, va fi co-prezidată de Statele Unite, Germania, care este în prezent în fruntea G7, Indonezia, în fruntea G20, Senegal, în fruntea Uniunii Africane, și Belize, în fruntea CARICOM (țările din regiunea Caraibelor), conform Le Figaro.

“Summitul va dubla eforturile noastre colective de a pune capăt fazei acute a epidemiei de Covid-19 și de a ne pregăti în vederea viitoarelor amenințări legate de sănătate”, au precizat aceste țări într-o declarație comună emisă de Washington.

În prezent, deși rata mortalității cauzate de Covid-19 a scăzut semnificativ la nivel mondial, răspândirea virusului, în special varianta Omicron, împiedică mai multe țări să ridice restricțiile, începând cu statul chinez, unde milioane de oameni sunt supuși izolării.

“Înainte de summitul din 12 mai, facem apel la liderii mondiali, membrii societății civile, organizațiile neguvernamentale și sectorul privat să își asume noi angajamente și să furnizeze soluții în scopul imunizării populației, salvării de vieți în acest moment și în scopul construirii unei securități mai bune a sănătății în întreaga lume”, se adaugă în comunicatul de presă comun.

Lasă un comentariu