MUREȘENCE LA TURNEUL INTERNAȚIONAL DE TENIS DE MASA DIN AUSTRIA

Distribuie pe:

În perioada 27 aprilie - 3 mai, la Linz, Austria, se desfășoară un puternic turneu internațional de tenis de masă, rezervat juniorilor mari și mici. România este reprezentată de mai mulți sportivi, printre care și mureșencele Andreea Teglaș și Ungvari Evelyn, legitimate la LPS Constanța, respectiv CSM Bistrița. Acestea vor evolua la categoriile de vârstă Under 17 și Under 19 ani.

Competiția de la Linz face parte din circuitul “WTT Youth Contender”, organizat de Federația Internațională de Tenis de Masă.

CUPA SÂNCRAIULUI LA BOX

Pugiliști de la 10 cluburi din țară vor participa sâmbătă, 30 aprilie, la prima ediție a Cupei Sâncraiului la box. Competiția, organizată de clubul Ring Box Tg. Mureș și primăria Sâncraiu de Mureș, va avea loc la Casa de Cultură din localitate, începând cu ora 14.00. Și-au anunțat participarea sportivi de la cluburile CSM Cluj, CSM Câmpia Turzii, Stejarul Daneș, CSM Zalău, Box Club Gilău, ACS “Bene Regatz” Miercurea Ciuc, CS Turda, CSM Bistrița, Godako Gheorgheni și Ring Box Tg. Mureș. Intrarea spectatorilor va fi gratuită.

ECHIPAJ MUREȘEAN ÎN RALIUL HARGHITEI

Echipajul Kovács Levente/Neumann Alexandru si-au primit cupele cucerite în 2021.

Echipajul de la CSM Târgu-Mureș a terminat pe locul doi la categoria Istorice 1, dar a câștigat clasa A3+B3.

Mașina condusă de către Kovács “Kopek” Levente va lua startul vineri în cea de a doua etapă din cadrul Campionatului Național de Raliuri, Raliul Harghitei.

La start se va afla și echipajul Turzai Dániel - Turzai Laura.

EGALITATE ÎN FINALA FEMININĂ DE BASCHET!

Finala Ligii Naționale de baschet feminin se joacă între campioana la zi, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, și FCC Baschet UAV Arad, după regula “cel mai bun din cinci partide”, scorul general fiind acum 2-2.

Meciurile 3 și 4 s-au disputat în “Sala Victoria” din Arad și au fost câștigate de gazde: cu 67-61 marți, 26 aprilie, și cu 67-63 miercuri, 27 aprilie. Confruntarea decisivă va avea loc la “Sepsi Aréna” din Sfântu Gheorghe - sâmbătă, 30 aprilie. Primele meciuri s-au disputat la “Sepsi Aréna”, unde covăsnencele s-au impus cu 76-61 (miercuri, 20 aprilie) și 84-68 (joi, 21 aprilie), având, în Săptămâna Patimilor, 2-0 scor general.

URIAȘUL MARK CLATTENGURG, ULUIT DE CLASA LUI ISTVAN KOVACS!

Istvan Kovacs a avut o prestație de clasă mondială în partida de poveste dintre Manchester City și Real Madrid, încheiată cu scorul de 4-3. Românul a fost lăudat după meci de foștii arbitri Mark Clattenburg și Eduardo Iturralde Gonzalez. Partida dintre Manchester City și Real Madrid, din manșa tur a semifinalelor Champions League, a fost arbitrată de Istvan Kovacs, care a avut o prestație impecabilă. Românul a lăsat jocul liber, ceea ce a dus la fluidizarea duelului, și a luat decizii excelente. Printre ele se remarcă avantajul lăsat senzațional la golul lui Bernardo Silva și penalty-ul văzut la Aymeric Laporte.

Ca urmare a evoluției sale de clasă mondială, Istvan Kovacs a fost lăudat de mai multe voci importante ale fotbalului mondial. Foștii arbitri Mark Clattenburg și Eduardo Iturralde Gonzalez s-au arătat impresionați de modul în care românul a condus partida. Într-o analiză publicată pe site-ul Daily Mail cu titlul “Superb avantaj”, englezul a mărturisit că nu a mai văzut de multă vreme un arbitru care să ia decizii atât de bune cum a făcut-o Istvan Kovacs pe Etihad.

ROBERT GLINȚĂ ȘI DAVID POPOVICI, DESEMNAȚI SPORTIVII ANULUI 2021 DE CĂTRE FRNPM

Robert Glință și David Popovici au fost desemnați sportivii anului 2021 de către Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, ei fiind premiați în cadrul unei festivități care a avut loc miercuri, la sediul COSR. Cei doi au fost premiați alături de echipele lor alcătuite din Ciprian Glință, Pierre de Hillerin, Dorel Tocitu, Aurelian Ursulescu, Adrian Rădulescu, Dragoș Luscan, Valentin Grigoraș și Mădălina Ovricenco. Tot în cadrul evenimentul de miercuri, la care au fost prezenți și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, ministrul Sportului, Eduard Novak, și președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec, au fost premiați pentru rezultatele obținute anul trecut sportivii Mihai Iacob, Denis Popescu, Costea Bianca, Vlad Stancu, Angelica Muscalu, Ioana Cârcu, Cătălin Preda, Constantin Popovici, Ștefan Cozma, Patrick Dinu, Mihai Gergely, dar și antrenorii acestora: Viorel Ciobanu, Gabriela Câmpan, Eduard Câșlaru, Iulia Becheru, Adrian Cherciu, Claudia Tiu, Florin Avasiloae, Ovidiu Galeru, Răzvan Florea și Radu Claudiu. Glință a încheiat pe locul 8 proba 100 m spate la Jocurile Olimpice de la Tokyo. De asemenea, a adus anul trecut prima medalie de aur a României la un Campionat European de natație pentru seniori, în probele masculine, în proba de 100 m spate, el câștigând la Budapesta și argintul la 50 m spate. La CE de înot în bazin scurt (25 metri), Robert Glință a câștigat argintul la 100 m spate și bronzul la 50 m spate, iar la Mondialele de înot în bazin scurt, un bronz la 100 m spate. Totodată, la JO din Japonia, David Popovici a încheiat pe locul 4 proba de 200 m liber și pe poziția a șaptea, cea de 100 m liber. La Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 metri), David Popovici a câștigat medalia de aur în proba de 200 m liber. La Europenele de înot pentru juniori de la Roma, David Popovici a câștigat aurul la 100 m liber (nou record mondial), 200 m liber (nou record mondial în semifinale) și 50 m liber, precum și o medalie de argint în proba masculină de ștafetă 4x100 m liber, alături de Mihai Gergely, Ștefan Cozma și Patrick Dinu.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu