JURNALIȘTII CARE TRANSMIT DIN ZONELE DE CONFLICT, INSTRUIȚI DE M.Ap.N.

Distribuie pe:

Direcția informare și relații publice a Ministerului Apărării Naționale (M.Ap.N.), cu sprijinul Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale, Statului Major al Forțelor Navale și al Statului Major al Forțelor Aeriene anunță că organizează, în perioada 17 - 23 iulie 2022, cea de-a XVIII-a ediție a “Cursului pentru jurnaliști care transmit din zone de conflict”.

“Cursul se va desfășura la Mangalia și în alte obiective ale M.Ap.N. din județul Constanța și va aborda, teoretic și practic, teme privind proceduri de acreditare și de lucru ale jurnaliștilor pe timpul operațiilor militare, reguli de siguranță și protecție în zonele de conflict, aspecte privind securitatea operațională, caracterizarea teatrelor de operații din punct de vedere al riscurilor, proceduri de acordare a primului ajutor.

De asemenea, cursanților le vor fi prezentate tehnica de luptă și echipamentul din dotarea unor structuri militare din Armata României sau care au participat la misiuni în zone de conflict (teatre de operații), tehnici de supraviețuire, trageri demon-strative cu armamentul de infanterie, mijloacele de protecție CBRN, precum și modul de executare a unei misiuni într-o zonă de operații.

În vederea asigurării unui antrenament intensiv și eficient, numărul jurnaliștilor (redactori, cameramani și fotoreporteri) care vor participa la curs este limitat la 20”, precizează M.Ap.N.

Potrivit sursei citate, detalii privind organizarea cursului și documentele de înscriere pot fi obținute accesând site-ul https://www.mapn.ro/corespondenti/detalii.php.  

După completare, documentele solicitate vor fi transmise, prin fax sau e-mail, la Direcția informare și relații publice, până la data de 31 mai.

Persoană de contact pentru in-formații suplimentare - colonel Renato Nadolu, tel. 021 319.56.11, fax 021 319.56.98, e-mail: corespondentiderazboi@mapn.ro.

Lasă un comentariu