AU REVENIT TROTINETELE ELECTRICE DE ÎNCHIRIAT, LA TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

La sfârșitul lunii trecute, Consiliul Local Municipal Târgu-Mureș a aprobat regulamentul și condițiile de utilizare a trotinetelor electrice pe domeniul public al orașului.

Astfel, circulația trotinetelor electrice pe drumurile publice se face în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, pe pistele de biciclete, iar în lipsa acestora, pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h. Utilizatorii trotinetelor electrice vor circula în locurile permise fără îngreunarea circulației celorlalți participanți la trafic, cu o viteză adaptată pentru desfășurarea în siguranță a circulației. Printre condițiile pe care un conducător de trotinetă electrică pe drumurile publice trebuie să le îndeplinească sunt cele ce fac referire la vârsta minimă de 14 ani și obligativitatea purtării căștii de protecție.

Imediat după ședința de consiliu de la sfârșitul lunii aprilie, primarul Soós Zoltán spunea că odată cu aprobarea acestei hotărâri, “dispozitivele de micromobilitate de închiriat ar putea reveni în oraș încă din luna mai”, lucru care, iată, s-a și întâmplat. (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu