TELEFONUL COPILULUI

Distribuie pe:

Linia Telefonul Copilului a devenit accesibilă și pentru minorii consumatori de droguri, după ce directorul Agenției Naționale Antidrog (ANA), Georgel-Cristian Ivan, a semnat un protocol de colaborare cu directorul executiv al Asociației Telefonul Copilului, Cătălina Surcel.

Potrivit unui comunicat al Agenției Naționale Antidrog (ANA) transmis, marți, AGERPRES, prin apelarea liniei Telefonul Copilului, www.116111.ro, minorii care au întrebări legate de consumul de substanțe psihotrope sau au nevoie de sprijin de specialitate vor fi îndrumați direct către specialiștii din cadrul Centrelor de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog din țară.

Apelurile acestei linii telefonice sunt gratuite și anonime, astfel încât copiii să se simtă în siguranță să acceseze linia www.116111.ro.

Încheierea parteneriatului reprezintă doar primul pas în asistența și consilierea copiilor care întâmpină diverse dificultăți, iar entitățile semnatare ale acestui protocol de colaborare își exprimă convingerea că vor putea preveni expunerea la situații riscante și vor contribui la formarea mentalității de a apela la ajutor specializat și de a vorbi cu persoane competente despre problemele cu care se confruntă.

Din martie, ANA implementează proiectul național de prevenire “Safe Space”, care se adresează adolescenților consumatori activi de droguri sau care prezintă risc ridicat de consum.

Pentru a facilita accesul beneficiarilor la serviciile de consiliere, una dintre prioritățile ANA este asocierea cu organizații neguvernamentale cu experiență în lucrul cu minorii în situații de risc, iar Asociația Telefonul Copilului este partenerul alături de care cât mai mulți copii vor fi încurajați să apeleze, din timp, la servicii de specialitate, au adăugat reprezentanții ANA.

Lasă un comentariu