SUB SEMNUL “SPIRITUALITĂȚII LOCALE”

Distribuie pe:

Concursul cu participare națională, “Spiritualitate locală”, ediția a VIII-a, înscris în Calendarul activităților educative al județului Mureș, desfășurat la Colegiul Național Pedagogic “Mihai Eminescu” din Târgu-Mureș, și-a desemnat câștigătorii.

La această ediție s-au înscris 18 echipaje, din 10 județe, concurenții din țară alegând varianta de participare indirectă.

Aceeași tematică s-a adresat elevilor din ciclul gimnazial și liceal, dar abordarea a fost adaptată nivelului de cunoștințe și de înțelegere.

S-au prezentat fapte de cultură ce definesc specificul zonei natale, avându-se în vedere aspecte literare, istorice, sociologice, folclorice, religioase, artistice. Tinerii s-au dovedit pasionați de tradiția locală și dornici să împărtășească și altora din cunoștințele lor.

Cele trei probe care au fost cuprinse în regulamentul concursului au constituit adevărate provocări, participanții având de prezentat numele echipajului și a însemnului ales ca reprezentativ pentru coeziunea grupului, dar și pentru conținutul lucrării. Susținerea materialului teoretic s-a realizat într-o manieră originală. În realizarea spotului de popularizare a elementului de cultură surprins în lucrare s-a dat frâu liber imaginației, mesajele fiind sugestive.

Impresiile participanților, elevi și cadre didactice implicate în coordonarea echipajelor, au fost pozitive:

“Concursul este pentru mine asemeni unui câmp cu flori. Cu cât sunt mai multicolore, cu atât atrag mai multe albine. Așa e și cu acest concurs - provocarea ne-a determinat să căutăm cele mai atractive forme de prezentare a ceea ce definește zona noastră, pentru a vă convinge că trebuie să vizitați Munții Apuseni”, Irina Ilvaș, Bihor.

“Îmi exprim bucuria de a participa la acest concurs, inițiat de școala dumneavoastră. Vă felicit pentru idee și inițiativă! Felicitări pentru toate proiectele pe care le desfășurați!”, Adalia Salvan, profesoară, Cluj Napoca.

Lasă un comentariu