AQUASERV SUSȚINE CĂ PRINCIPALUL OBIECTIV ESTE FINALIZAREA MAGISTRALEI LUDUȘ - MIHEȘU DE CÂMPIE

Distribuie pe:

LA GREBENIȘU DE CÂMPIE SE ÎMPARTE APA CU MAȘINA DE POMPIERI

Principalul obiectiv al Aquaserv este finalizarea acestei investiții

Referitor la situația investiției în magistrala de apă Luduș - Miheșu de Câmpie, compania Aquaserv, operatorul regional de apă și canal, a răspuns întrebărilor cotidianului “Cuvântul liber. Reprezentanții Aaquaserv S.A. spun că lucrarea pentru realizarea aducțiunii de apă potabilă Luduș-Miheșu de Câmpie, investiție cuprinsă în cadrul proiectului POIM, se afla în stadiul aprobării Studiului de Fezabilitate. Studiul este întocmit și a fost depus spre aprobare la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene - MIPE, în aprilie 2022. După clarificarea eventualelor întrebări și primirea aprobării din partea MIPE, urmează implementarea proiectului.

“În paralel, Compania AQUASERV S.A. lucrează la documentațiile de atribuire a contractelor de lucrări cuprinse în cadrul proiectului. O parte dintre avizele necesare lucrărilor sunt deja eliberate, iar o altă parte este în curs de procesare. Termenul actual de finalizare a lucrărilor este 31.12.2023”, se arată în informarea de presă transmisă ziarului nostru.

Investiția este propusă a fi împărțită în mai multe loturi, soluția finală urmând a fi cea aprobată de către MIPE, din partea căruia nu există obiecții în acest sens, până în prezent.

“Principalul obiectiv al Companiei AQUASERV S.A. este finalizarea acestei investiții și vă asigurăm că, în colaborare cu Ramboll, consultantul desemnat în cadrul proiectului, depunem toate eforturile posibile pentru ca lucrarea să fie demarată cât mai urgent și finalizată în termen”.

GOJMAN ȘTEFAN, PRIMAR GREBENIȘU DE CÂMPIE: DUC, ZILNIC, APĂ CU MAȘINA DE POMPIERI, DIN CASĂ ÎN CASĂ

În numărul de ieri al ziarului nostru vă prezentam situația gravă din comuna mureșeană Șăulia care se confruntă cu lipsa apei, mai ales în perioada de secetă. Situația din comuna învecinată Grebenișu de Câmpie este însă cu mult mai dramatică. “Noi nu avem rețea locală de apă. Suntem nevoiți ca zilnic să ducem apă oamenilor cu mașina de pompieri a primăriei. Apă doar pentru spălat și pentru animale pentru că nu este potabilă. Apa o luăm din fântânile care mai există în localitate”, a declarat Ștefan Gojman, primarul comunei Grebenișu de Câmpie, pentru “Cuvântul liber”. Acesta spune că în lunile de vară, mai ales în iulie - august, este nevoit să aducă apă din Șăulia pentru că fântânile din comuna sa sunt secate. “Am săpat și noi la mare adâncime pentru a găsi apă. S-a săpat și la 125 de metri adâncime, însă nu am găsit. Este un locuitor care are un puț la 120 de metri și abia are apă”, a mai spus Ștefan Gojman.

Unitățile de învățământ din comuna mureșeană nu au avize sanitare de funcționare din cauza lipsei apei potabile.

Întrebat despre proiectul magistralei de apă Luduș - Miheșu de Câmpie, care ar deservi și comuna sa, primarul din Grebenișu de Câmpie a spus “Sper să se facă. Este singura mea speranță. Alta nu avem.”

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu