MARIS FEST - DONAȚII PENTRU PRIMUL CENTRU DE RECUPERARE MEDICALĂ A MILITARILOR DIN ROMÂNIA

Distribuie pe:

A 8-a ediție al celui mai mare festival al motocicliștilor din țară, Maris Fest de la Târgu-Mureș, se va desfășura, în premieră, pe circuitul de viteză Transilvania Motor Ring, sub genericul “Adrenaline Edition”.

“Maris Fest revine la Târgu-Mureș, dar mai mare, mai intens și mai plin de viață. Anul acesta, Maris Fest a ajuns la capitolul «Adrenaline Edition». Pe lângă organizarea binecunoscutei parade moto, ne dorim ca a 8-a ediție a festivalului să fie și prima care îl va prezenta publicului larg ca un eveniment care îmbină muzica de calitate cu activitățile, demonstrațiile și concursurile din zona sporturilor cu motor sau a provocărilor menite să stârnească adrenalina la cote maxime. În acest scop, am pregătit o serie de surprize în zona artistică, unde atmosfera va fi întreținută de renumite trupe din lumea rock-ului românesc și balcanic, a hip-hop-ului autohton și de DJ cunoscuți”, a declarat marți, într-o conferință de presă, unul dintre organizatorii Maris Fest, Horia Ciocan, pilot de curse.

Organizatorii Maris Fest 2022, grupați în jurul LegioMaris RC prin Asociația Moralis - Horia Ciocan, Lidia Cif, Paul Popa, Ramona Vintilă, Luchian Pantea și Carina Patricia - au arătat că ediția a 8-a va fi marcată de numeroase surprize și pentru iubitorii de senzații tari care pot încerca, în premieră, mai multe sporturi extreme.

Pe lângă cele 20 de concerte programate la Maris Fest, participanții au posibilitatea să ia parte la parada pe motociclete din municipiul Târgu-Mureș, să survoleze zona cu elicopterul, să sară cu parașuta, să participe la curse pe circuitul de viteză alături de piloți adevărați, să ia parte la “liniuțe” pe motoare sau cu mașini tunate, să facă drifturi, dar să se și tatueze cu “mesaje făcute de cei mai mari artiști din breaslă”.

Fondurile strânse la Tombola Festivalului “Maris Fest”, care va avea loc la Târgu-Mureș, în perioada 19-21 august, vor fi donate pentru construirea primului Centru de recuperare medicală a militarilor din România, de la Mănăstirea Dealu de lângă Târgoviște, patronat de Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități “Sf. Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir”.

“Din 2002, când a avut loc primul transfer de militari români într-un teatru de operații, la Kabul, am făcut parte din acel contingent de 26 de militari, primii militari plecați afară după Al Doilea Război Mondial. România a pierdut 26 de militari acolo, cu tristețe și Târgu Mureș a dat sacrificiul suprem prin maiorul post-mortem Tiberius-Marcel Petre, decedat în acțiuni combat în teatrul de operații, făcând parte din Forțele Speciale ale României. Avem și 270 de militari răniți în teatrele de operații. Din Târgu-Mureș, din păcate, avem și 15 militari răniți în teatrele de operații, iar în acest context ne-am gândit să realizăm acest centru de recuperare, care se află la Mănăstirea Dealu (...) Noi am primit acea locație sub formă de donație, este un proiect foarte mare, în Europa doar Germania mai are așa ceva, dar la un nivel mai mic (...) Este un proiect al nostru de suflet și mulțumesc organizatorilor festivalului Maris Fest că s-au gândit la militari”, a declarat, marți, într-o conferință de presă, președintele Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități “Sf. Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir” Târgu-Mureș, plutonier adjutant principal (r), Mihai Ilaș.

Până acum, a arătat Ilaș, s-au adunat circa 500.000 euro, însă pentru realizarea proiectului e nevoie de circa 1,2 milioane de euro. El speră ca Centrul de recuperare medicală a militarilor din România să se poată finaliza până în anul 2026. (Agerpres)

Lasă un comentariu