NE-AM INTERESAT PENTRU DUMNEAVOASTRĂ - PELINIȚA - PLANTA CU PROPRIETĂȚI VINDECĂTOARE

Distribuie pe:

Pelinița (Artemisia annua) este o plantă anuală, originară din Asia. Este naturalizată în România, fiind întâlnită în grădini particulare. Crește între 30 și 100 cm. Semințele sunt microscopice, iar germinarea este dificilă pentru semințele vechi. Planta este adesea confundată cu pelinul.

Pelinița are capacitatea de a distruge celulele canceroase existente în organism, dacă este administrată în combinație cu fierul.

Studiile privitoare la peliniță au fost încheiate în anii '60 ai secolului trecut, când cercetătoarea chineză Eu Eu Thu a găsit soluția pentru combaterea malariei, care decima armatele chineze și vietnameze. Substanțele active din plantă pot pătrunde și în sistemul nervos central și combat eficient boala.

De-a lungul deceniilor, mecanismul descoperit de Eu Eu Thu: peroxidarea celulelor juvenile supraîncărcate cu fier și distrugerea acestora a trezit interes în cercetarea medicală. Din păcate însă, acum nu se mai fac studii în domeniu, am aflat de la dr. Dan Josef. Domnia sa a adăugat: “Pentru că nu s-a bucurat de atenția lumii medicale, am prezentat subiectul la USAMV Cluj-Napoca. În cadrul cercetărilor sistematice s-au constatat efecte multiple, antibacteriene, antivirale și antiparazitare, fără a fi observate efecte negative semnificative.

Planta, în păstrarea sănătății omului, poate rezolva o largă paletă de procese patologice incipiente, care, ignorate, se agravează. Face parte din pleiada acelor plante (de la coacăzele negre până la urzică, lista este lungă) care ajută la refacerea organismului.

Am dorit să popularizăm planta, care, în zonele sărace ale lumii, a făcut istorie cu realele ei calități și să oferim gratuit celor interesați răsaduri gata de plantat, dar și soluțiile de îngrijire, de conservare și de folosire”.

Pentru mai multe detalii, cei interesați pot suna la numărul de telefon 0744/87.04.90.

VASILE BOTA

* * *

LA UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚELE VIEȚII DIN IAȘI SE FAC CERCETĂRI PRIVIND PROPRIETĂȚILE PELINIȚEI

PELINIȚA - ARTEMISIA ANNUA - VINDECĂ AFECȚIUNILE HEPATO-BILIARE

Recunoscută sub denumirea populară ca mătura raiului sau pelinul dulce, face parte din familia botanică Compositae (Asteraceae).

Este o plantă aromatică medicinală, cu flori mici, galbene, folosită încă din cele mai vechi timpuri în medicina naturistă contra malariei, febrei și afecțiunilor respiratorii. De-a lungul timpului, s-a descoperit că îmbunătățește sistemul hepato-biliar și stopează evoluția inflamațiilor și a cancerului, ajungând să ucidă aprox 98% din celulele canceroase.

CREȘTE FLUXUL BILIAR

La fel ca majoritatea plantelor amare, Artemisia annua susține o bună funcționare a organelor implicate în procesul de digestie. Tinctura și siropul de peliniță, luate de 3 ori pe zi, de obicei 1 linguriță cu 10 minute înaintea fiecărei mese principale, alungă starea de greață, vărsăturile, crampele și durerile care se ivesc în crizele de bilă, după mesele îmbelșugate. Se poate recomanda și o cură ce ține 14 zile cu tinctura de peliniță, apoi se face o pauză de 10 zile, după care tratamentul se va putea relua.

ELIMINĂ PARAZIȚII INTESTINALI

Specia de Artemisia annua este și o plantă cu puternic efect vermifug. Pentru combaterea viermilor intestinali, a oxiurilor, limbricilor, precum și în cazul unei infecții de tipul Giardia Lamblia, sunt necesare remediile naturiste cu peliniță sub formă de tinctură, pulbere sau băi cu infuzie combinată. Se poate urma o cură de jumătate de lună cu tinctura de Artemisia annua, din care se ia 1 linguriță diluată în apă, de 3-4 ori pe zi, înainte de a mânca. O altă cură, de exemplu, se poate efectua doar 5 zile și presupune administrarea a 1-2 g de pulbere de peliniță cu miere de albine. Acest leac trebuie luat pe nemâncate, dimineața.

IMPORTANT ESTE EFECTUL ANTITUMORAL

În căutarea unui remediu natural contra cancerului și contra celulelor canceroase, cu puține efecte secundare în funcție de fiecare organism în parte, oamenii de știință au studiat efectele Artemisiei annua și asupra celulelor tumorale. Cu toate acestea, sunt necesare studii aprofundate, cercetările arătând că pelinul dulce poate fi întrebuințat sub formă de capsule pentru încetinirea evoluției cancerului de plămâni, colerectal, mamar sau pancreatic. Testele de laborator au arătat că poate să neutralizeze celulele canceroase într-o proporție de aproape 30%, fără a le ataca pe cele sănătoase.

La Centrul de cercetări plante medicinale și aromatice, specia Artemisia annua se găsește la vrac, în pungi individuale și în ceaiul Helmus-antihelmintic.

Lasă un comentariu