SĂRBĂTOARE MARE LA LUDUȘ DE ZILELE ORAȘULUI

Distribuie pe:

În perioada 2-5 iunie au avut loc Zilele Orașului Luduș, cu un program bogat de manifestări cultural-artistice și sportive care au încântat miile de participanți.

Prima zi a sărbătorii ludușenilor a fost dedicată teatrului și expozițiilor de artă. La Casa de Cultură “Pompeiu Hărășteanu”, Teatrul Național “Aureliu Manea” din Turda s-a prezentat un spectacol pentru copii, “Ursul păcălit de vulpe din nou” și piesa “Vrei să fii soția mea?”, adaptare după A.P. Cehov, pentru adulți. Trupa de teatru a Liceului Tehnologic nr. 1 a prezentat piesa “Articolul 214”, iar elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 au prezentat piesa “Gaițele”, de Al. Chirițescu. În Foaierul Casei de Cultură a avut loc vernisajul expoziției de pictură “Murmur de Lumină”- autor Alexandru Nicoară și a expoziției de fotografie “Ludușul Contemporan în Imagini”- autor Levente Bagy.

Vineri, 3 iunie, Editura Creator a sărbătorit prin lansări de carte și sesiuni de autografe. În Parcul Tineretului, preșcolarii de la Grădinița “Căsuța Fermecată” au prezentat spectacolul “Inocență, joc și armonie în lumea minunată a copilăriei”. La scena din Piața Centrală a avut loc premierea sportivilor fruntași ai orașului și a olimpicilor de la Olimpiadele școlare, iar seara s-a încheiat cu un concert extraordinar alături de Mike Zetter, Desperado și Compact (Paul Ciuci).

Ziua de sâmbătă a adus un moment nou în cadrul Zilelor orașului Luduș, și anume, parada mașinilor și a costumelor de epocă. Dimineața, cei mici au participat la concursurile de biciclete și role, apoi în fața Primăriei orașului au avut loc două demonstrații de skandenberg și de teqball.

La scena din Piața Centrală, ziua s-a încheiat cu un frumos concert susținut de Hoinarii Craiului, trupa Vremuri, Beatrice, Maximilian, Proconsul și Dj. Project.

Duminică, ultima zi a sărbătorii, au evoluat artiști consacrați de muzică populară și ansambluri folclorice.

Prezent la sărbătoarea orașului, unde a decernat diplomele elevilor olimpici, alături de primarul orașului - Cristian Moldovan, deputatul Dumitrița Gliga a spus că “am remarcat și faptul că de la un an la altul, Ludușul și-a schimbat aspectul. Îl felicit pe dl. primar Cristian Moldovan - alături de întreaga echipă - pentru că de fiecare dată când ne întâlnim vine cu idei noi și cu planuri de dezvoltare pentru oraș.

Lasă un comentariu