CERTIFICATELE DE STARE CIVILĂ PLASTIFIATE, MODIFICATE SAU COMPLETATE FĂRĂ DREPT SUNT NULE

Distribuie pe:

Legea nr. 105/2022 pentru modificarea și completarea Legii nr.119/1996 cu privire la actele de stare civilă, republicată, precum și pentru abrogarea Ordonanței Guvernului nr. 41/2003 privind dobândirea și schimbarea pe cale administrativă a numelor persoanelor fizice a intrat în vigoare la începutul lunii trecute.

Conform actului normativ, Certificatele de stare civilă plastifiate ori modificate sau completate fără drept sunt nule. Acestea nu pot fi utilizate în nicio situație de titulari sau persoanele îndreptățite.

Nulitatea este constatată de ofițerii de stare civilă, funcționarii din cadrul serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor (art.10, alin. 9 din Legea nr. 119/1996, cu privire la actele de stare civilă, republicată, cu modificările ulterioare), a precizat Codruța SAVA, director general la Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Mureș. Domnia sa a adăugat: “Invităm cetățenii care au făcut modificări/completări fără drept ori și-au plastifiat certificatele de stare civilă să solicite serviciului de stare civilă din cadrul primăriei de la locul de domiciliu sau de la locul înregistrării nașterii, căsătoriei ori decesului, eliberarea unor noi certificate în locul celor modificate, completate sau plastifiate”. (B.L.)

Lasă un comentariu