CAMPANII MENITE SĂ ATRAGĂ ATENȚIA ASUPRA RISCURILOR ȘI CONSECINȚELOR NEGATIVE ALE CONSUMULUI DE DROGURI

Distribuie pe:

UN STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS, ALTERNATIVĂ LA CONSUMUL DE DROGURI

Echipa Agenției Naționale Antidrog din județul Mureș, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Mureș și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Mureș au desfășurat activități în cadrul concertului After school dance party, desfă-șurat recent în municipiul Reghin - zona Pădurea Rotundă, precum și la Târgul Portului Popular și al Rusaliilor organizat în comuna Rușii Munți (județul Mureș).

Pe toată durata evenimentelor, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș au derulat acțiuni privind promovarea unui stil de viață sănătos; oferirea de informații cu privire la serviciile CPECA la efectele consumului de alcool și droguri în punctele de informare amplasate în perimetrul evenimentelor; consiliere de specialitate pentru participant. De asemenea, au distribuit și materiale informative de prevenire a consumului de droguri.

Tinerii prezenți la evenimente au putut experimenta “ochelarii de droguri”, ce simulează o gamă largă de efecte care pot fi declanșate de consumul de droguri, precum și “ochelarii de alcool”, ce simulează o intoxicație puternică cu alcool.

Participarea specialiștilor Agenției Naționale Antidrog la astfel de evenimente reprezintă unul dintre principalele sale obiective, acela de a îndruma populația, în special tinerii, să adopte un stil de viață sănătos, ca alternativă la consumul de droguri, în cadrul programelor de petrecere a timpului liber și de a crește nivelul de informare și sensibilizare cu privire la aspectele medicale, psihologice și sociale ale consumului și dependenței de droguri, în vederea diminuării stigmatizării și marginalizării sociale a consumatorilor de droguri, a precizat Ion Roman Aleodor, comisar de poliție în cadrul Agenției Naționale Antidrog.

ORDIN DE PREFECT: ACTIVITĂȚI ȘI MESAJE ANTIDROG LA EVENIMENTELE DIN MUREȘ

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a semnat zilele trecute un Ordin ce are ca obiectiv principal susținerea campaniei antidrog în județul Mureș. Mai exact, “autoritățile administrației publice locale din județul Mureș vor lua măsuri pentru includerea în programul evenimentelor cu public numeros organizate pe raza unităților administrativ-teritoriale (concerte, festivaluri, zile ale localităților, târguri etc.) a unor activități specifice de informare și conștientizare a riscurilor și consecințelor negative ale consumului de droguri”, se arată în Ordinul de prefect.

“Drogurile distrug vieți, gratuit! Fenomenul consumului de droguri ia amploare și acest lucru ne determină să reacționăm ferm. Printr-un parteneriat puternic între autorități, societate civilă și părinți putem slăbi influența celor certați cu legea la evenimentele publice și nu numai.

Am emis un Ordin de Prefect prin care cerem organizatorilor de evenimente din județul Mureș includerea în program a unor acțiuni și campanii menite să atragă atenția asupra riscurilor și consecințelor negative ale consumului de droguri. Credem cu tărie că rolul familiei este esențial, mai ales în rândul tinerilor. Dincolo de campanii sau alte activități care condamnă consumul acestor otrăvuri, stă scopul comun care ne unește și care ne determină să luăm măsuri.

Mulțumim tuturor partenerilor pentru implicare și pentru faptul că înțelegem, cu toții, că doar împreună, prin acțiuni ferme și unitare, putem lupta împotriva acestui fenomen îngrijorător”, a afirmat prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

Acolo unde este cazul, organizatorii evenimentelor se pot consulta cu specialiștii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Târgu-Mureș, din cadrul Agenției Naționale Antidrog.

INFORMARE ȘI SENSIBILIZAREA CU PRIVIRE LA CONSUMUL ȘI DEPENDENȚA DE DROGURI

În cadrul acțiunilor derulate pentru prevenirea consumului de droguri s-a inclus și participarea reprezentanților Agenției Naționale Antidrog, în colaborare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Harghita, la festivalul TUȘNAD GASTRO BLUES FEST, ce s-a desfășurat în localitatea Tușnad, din județul Harghita.

Ca de fiecare dată, activitățile specialiștilor Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog au promovat un stil de viață sănătos, a subliniat Ion Roman Aleodor, comisar de poliție

în cadrul Agenției Naționale Antidrog. Cu acest prilej s-a oferit consiliere de specialitate pentru participanții la festival. Acestora le-au fost comunicate date cu privire la serviciile CPECA, la efectele consumului de alcool și droguri în punctele de informare amplasate în perimetrul festivalului. Nu a lipsit nici distribuirea de materiale informative de prevenire a consumului de droguri.

Tinerii prezenți la festival au putut experimenta “ochelarii de droguri”, precum și “ochelarii de alcool”.

MisiuneaAgenției Naționale Antidrog este de a elabora, coordona, evalua și monitoriza, la nivel național, politicile în domeniul prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri, precum și al asistenței integrate a consumatorilor, aplicate de către instituțiile cu atribuții în domeniu. Agenția Națională Antidrog pune în centrul activităților sale următoarele valori: Comunitatea, Țara, Credința, Familia, Prietenii.

B.B

Lasă un comentariu