SALA “MIHAI EMINESCU” DIN SIGHIȘOARA VA FI MODERNIZATĂ

Distribuie pe:

Sala “Mihai Eminescu” din municipiul Sighișoara va fi restaurată și modernizată. Primarul Iulian Sârbu a anunțat că a semnat de curând contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru reabilitarea sălii. Acestea vor dura 18 luni de la data emiterii ordinului de începere. Proiectul are două componente, pe lângă restaurarea Sălii “Mihai Eminescu” fiind cuprins și proiectul “Modernizare strada Nicolae Bălcescu”, din zona centrală a orașului, care va îmbunătăți capacitatea de circulație și va crește accesibilitatea către Piața Hermann Oberth și către sala “Eminescu”. Pe această stradă se vor amenaja și 26 noi locuri de parcare, întreaga suprafață de 3.437 mp a zonei fiind complet modernizată.

Finanțarea proiectului este asigurată prin ADR Centru, în valoare de peste 20 milioane de lei, din care 2% este contribuția de la bugetul local.

Conform componentei proiectului care privește Sala “Mihai Eminescu”, se vor reface fațadele din curtea interioară, cele din zona de sud-est a ansamblului arhitectonic, se vor înlocui tâmplăria și șarpanta, iar corpul administrativ va fi mansardat, în timp ce la etajele I și II, pe fațada dinspre curte a sălii de spectacol, vor fi amplasate pasarele de legătură. Toate finisajele interioare - din sala de spectacol, din foaier și din spațiile anexe, inclusiv cabinele actorilor, grupurile sanitare și spațiile administrative - vor fi refăcute. În plus, în sala de spectacol va fi reabilitată arhitectura de interior, fiind realizate tratamente acustice, iar mobilierul și dotările tehnice specifice scenei vor fi modernizate. Pentru întregul ansamblu vor fi schimbate toate instalațiile, vor fi realizate termoizolații, iar pentru creșterea mobilității și funcționalității interioare se vor amplasa un lift pentru persoane și unul pentru decoruri.

Vechiul burg medieval de pe Târnava Mare merită să aibă o sală de spectacole care să poată găzdui manifestări la nivel internațional. (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu