LUMEA TENISULUI

Distribuie pe:

ORIZONTAL: 1) Cea mai bună jucătoare de tenis de câmp din țara noastră, câștigătoare a Turneelor de Mare Șlem de la Roland Garros, Franța și Wimbledon, Anglia, ocupanta primului loc în clasamentul mondial timp de 64 de săptămâni (Simona) - Fostă jucătoare din România, finalistă la turneul de la Roland Garros Franța în anul 1977 (Florența). 2) Jucător spaniol, câștigător a numeroase titluri ATP și a Cupei Davis cu echipa Spaniei (Roberto Bautista) - Alt jucător spaniol, câștigător a 21 de titluri de Mare Șlem, fost nr. 1 mondial timp de 209 săptămâni (Rafael). 3) Fostă jucătoare din țara noastră, câștigătoare a titlului la Turneul de la Roland Garros, Franța, 1978 și a 14 turnee individuale (Virginia) - Openul în finală! 4) Punct la Tenis direct din serviciu - Jucătoarea autohtonă, câștigătoare a Turneului WTA Transylvania Open, 2021, în proba de dublu (Irina) - “Server Name Indication” (acronim). 5) Orașul în care se desfășoară “Maroc Open”, singurul turneu profesionist de tenis de câmp din Africa, câștigat și de Sorana Cârstea în 2008. 6) Tenismen american, lider în tenisul profesionist, câștigător în carieră a 8 turnee de Mare Șlem și Campion Olimpic la Atlanta, 1996 (Andre) - Sprinter nigerian (Obinna). 7) Component al echipei României de Cupa Davis, cu cea mai bună clasare în Clasamentul ATP locul 57, câștigător al turneului Bucharest Open în anul 2015, la dublu cu Adrian Ungur. 8) Fostă nr. 1 mondial, această tenismenă din Iugoslavia, este câștigătoare a 10 titluri de Mare Șlem (Monica) - Sher încurcat! 9) Fost nr. 1 mondial, unul din cei mai importanți jucători din lume ai anilor 1970, tenismenul român este deținătorul a 58 de trofee, printre care și cele de la Roland Garros și U.S. Open (Ilie) - înghețata nemților. 10) Jucător român de tenis de câmp (Nini Gabriel) - Orașul francez în care există Clubul de Tenis “Raquette Carnacoise”. 11) Jucătoare din țara noastră fostă nr. 20 în clasamentul mondial, în anul 2018 (Mihaela).

VERTICAL: 1) Fost tenismen și oficial al Federației Române de Tenis, director al Turneului “Open Bucharest” (Dumitru) - Nicolae Dobrin. 2) Jucător indonezian de tenis (Sugiharto) - “Special Airworthiness Information Buletin” (acronim). 3) Tenismen brazilian, fost nr. 90 mondial la dublu, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de vară pentru tineret 2014 (Orlando) - Fost jucător din țara noastră, câștigător a 9 turnee în carieră (Victor). 4) “European Telecoms Intelligence Bulletin” (acronim) - “Long Term Armor Strategy” (acronim). 5) Jucătoare autohtonă, cu cea mai bună clasare locul 21 mondial, deținătoare a mai multor titluri WTA (Sorana). 6) Tip de element de ancorare pe uscat în argoul marin - “Societatea Studențească de Chirurgie Română” (acronim). 7) Maria Avramescu - Ana Bogdan - “European Article Number” (acronim). 8) Limbă artificială derivată din Esperanto - Jucătoare din Marea Britanie, remarcată în special în turneele ITF (Abigail). 9) Jucător croat de tenis de câmp (Rogic Hadzalic) - Primele la retur! 10) La Halep și Hănescu! - Jucătoare americană, adversara Simonei Halep în finala Turneului de la Roland Garros, 2018 (Sloane). 11) Jucătoare de tenis din țara noastră, fostă 28 mondial la simplu și 11 la dublu, câștigătoare a peste 10 turnee în carieră (Monica).

Dicționar: METU, SHRE, EIS, CARNAC, AGUS, NIRAI, IDO, AMOS.

Dezlegarea careului “Calificative”, apărut în 16 iulie 2022: SARCASTICA, IUTE, CIVIC, MR, FALNICA, A, VECIE, AP, NAS, IF, ALA, DP, IDOL, IR, IAD, ESUATA, CRIC, IDIOT, OTARATI, RO, SEC, FACHIR.

Gh. HUZA

Lasă un comentariu