ÎN PERIOADA 29 - 31 IULIE SE DESFĂȘOARĂ FESTIVALUL “SIGHIȘOARA MEDIEVALĂ”, EDIȚIA A XXVIII-A

Distribuie pe:

În perioada 29 - 31 iulie 2022, Cetatea Medievală a Sighișoarei va fi locul de întâlnire pentru cavaleri, domnițe, zâne, teutoni și cimpoieri. Desigur, muzica medievală, dansurile, teatrul, atelierele nu vor lipsi, în cadrul Festivalului “Sighișoara Medievală”, ediția a XXVIII-a, eveniment organizat de Municipiul Sighișoara sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei României.

Timp de trei zile, vă așteptăm să fiți parte dintr-o poveste medievală autentică, în Cetatea Sighișoarei, transmite Primăria Municipiului Sighișoara într-un comunicat de presă.

Conform organizatorilor, vineri, 29 iulie, de la ora 19:00, va avea loc parada de deschidere a Festivalului “Sighișoara Medievală” 2022. Atelierele și activitățile interactive din această primă zi se vor încheia cu un concert susținut de trupa Bucovina.

Sâmbătă, îndrăgitul actor Marian Râlea și ABRACADABRA vor juca în două piese de teatru de excepție: “Drumul lui Făt Frumos” și “Statuie cu suflet itinerantă”. Pe parcursul zilei, vom avea și demonstrații de luptă, dansuri și chiar un moment artistic cu cai. Ziua se încheie în Piața Cetății cu un concert de muzică medievală susținut de Cimpoierii din Transilvania și un spectacol de jonglerii cu foc susținut de trupa Sirius.

În ultima zi a Festivalului “Sighișoara Medievală”, luptele cavalerești ating apogeul. Cine va fi învingător rămâne de văzut! Cert este că spre seară, dansurile și muzica predomină. Trupa Cargo încheie această ediție a Festivalului.

“Festivalul Sighișoara Medievală își păstrează autenticitatea! Într-un cadru unic, în Cetatea Sighișoarei, vom avea mărturii ale unor vremuri apuse, dar care și-au pus amprenta atât de frumos asupra orașului nostru. Sunt convins că spectacolele pe care artiștii le-au pregătit anul acesta vor fi atât pe placul turiștilor cât și al locuitorilor municipiului Sighișoara. Programul Festivalului este gândit astfel încât să încânte publicul, de la cel mai mic la cel mai mare. Vă așteptăm la cea de-a 28-a ediție a Festivalului Sighișoara Medievală!”, transmite primarul municipiului Sighișoara, Sîrbu Ioan Iulian.

Dintre artiștii prezenți la eveniment amintim de: Cavalerii Paladinii de Terra Medies, Scutierii de Muhlbach, Domnițele de Muhlbach, Zânele Silvane, Art Gotica, Cavalerii Terra Ultrasilvana, Nosa, Sirius, Teutonii de Transilvania, Toboșarul Cetății, Magul Cetății, Trupele K- Boom și Karisma de la Clubul Copiilor Sighișoara.

Pe parcursul întregului Festival “Sighișoara Medievală” vom avea și două expoziții: “Sighișoara Medievală și pictură în Evul Mediu” și “Sighișoara Medievală în imagini”.

Zonele de desfășurare ale evenimentului sunt: Cetatea Medievală: Piața Cetății, Piața Muzeului (zona dintre Biserica Mănăstirii, Muzeul de arme și Turnul cu Ceas; zona din Jurul Bisericii Mănăstirii; zona din fața Primăriei), strada Școlii, “Piața Rățuștelor”, Parc - zona Turnul Cizmarilor și str. Zidul Cetății - zona Turnul Cizmarilor și str. Zidul Cetății. Intrarea este liberă.

Lasă un comentariu