CONTINUĂ DEZVOLTAREA SĂRMAȘULUI - PROIECTE MAJORE PENTRU DEZVOLTAREA ORAȘULUI SĂRMAȘU AFLATE ÎN DERULARE

Distribuie pe:

“Deși criza pandemică, criza războiului din Ucraina, criza prețurilor din energie influențează prețurile materialelor de construcții, facem toate eforturile să dezvoltăm Sărmașu și localitățile componente. Având în vedere și proiectele deja aprobate pe PNRR și Anghel Saligny, în anii următori vom fi din șantier în șantier. Cu înțele-gere, răbdare și solidaritate vom finaliza toate proiectele”, susține primarul Orașului Sărmașu, Valer Botezan. În momentul de față primăria derulează o serie de investiții din fonduri europene: construirea și dotarea Creșei Sărmașu; modernizarea Cinematografului și a spațiului public adiacent (asfaltare centru); asfaltare str. Câmpului, Livezii, Albinelor, Morii și Urzicari; modernizare și eficientizare Școala Balda. Totodată administrația locală a finanțat o serie de investiții din bugetul local, aflate în derulare și care vizează: amenajare împrejmuire, curte și teren multifuncțional Școala Generală Sărmașu; amenajare împrejmuire Școala Balda; dotarea cu mobilier nou și table interactive Școala generală Sărmașu și Școala Balda. Tot din bugetul local, în luna august vor începe lucrările de întreținere drumuri prin pietruire în toate localitățile.

Prin PNRR, Sărmașu va beneficia de o serie de investiții privind renovarea energetică moderată a blocurilor nr.103 și 104 și 108 str. Piața Gării), în valoare de 934.024 euro; renovarea energetică aprofundată a blocului din str. Dezrobirii nr.60, și a blocurilor nr.106 și 107 Str. Piața Gării, în valoare de 1.561.475 euro.

Tot prin PNRR, Sărmașu va realiza o investiție de 3.047.635 de euro, care va cuprinde: reabilitarea clădirii primăriei orașului Sărmașu, înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante) 2 autobuze electrice; construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri/ locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ; asigurarea infrastructurii pentru transportul verde; elaborarea în format GIS a documentațiilor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană.

Prin proiectul guvernamental “Anghel Saligny”, Sărmașu va realiza reatehnologizarea stației de epurare, proiect în valoare de 1.613.720,94 euro și modernizarea drumului de legătură din Sămașu cu limita județului Mureș, în valoare de 1.113.201,13 euro.

Lucrările la investițiile care urmează a fi realizate prin PNRR și prin programul “Anghel Saligny” vor începe, cel mai probabil, în cursul anului viitor.

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu