ÎNGHEȚATĂ DE CASĂ CU FRUCTE ȘI LAPTE BĂTUT - RAPIDĂ ȘI FĂRĂ ZAHĂR

Distribuie pe:

Nu există niciun moment mai potrivit să ne gândim la înghețată decât vara. Niciun desert nu e mai răcoritor și nu-ți aduce mai multă bucurie decât o înghețată de casă, pe vreme de arșiță. Problema cu înghețatele pe care le găsim în comerț este că au foarte mult zahăr și grăsimi. Și până la urmă, oricât de răcoritor ar fi un desert și oricâtă satisfacție ne-ar oferi, când ne gândim la consecințe, parcă ne trece pofta.

Rețeta de înghețată de casă pe care v-o propun azi este extrem de ușor de făcut. Dacă aveți un blender, toate problemele au fost rezolvate.

Ca îndulcitor, am folosit mierea de albine.

Pentru cei care au intoleranță la ouă… ei bine, această înghețată nu conține nici ouă! Și nici smântână, așa că numărul caloriilor și al grăsimilor este foarte, foarte mic.

* 500 de grame de fructe proaspete sau congelate (eu am folosit căpșuni, merg orice fel de fructe);

* 330 ml. lapte bătut (2% grăsime);

* 80 de grame de miere de albine (ceva mai multă dacă folosiți fructe mai acide).

1. Dacă folosiți fructe deja congelate, drumul de la începutul preparării nu durează decât 5 minute. Dacă folosiți fructe proaspete, acestea se spală, se zvântă și se curăță de codițe (și sâmburi, dacă e cazul). Dacă fructele sunt mai mari, se taie în bucăți potrivite. Se aranjează fructele într-un singur strat pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și se dau la congelator 2-3 ore, până îngheață bocnă.

2. În vasul blenderului se toarnă fructele congelate, apoi laptele bătut și mierea. Se prelucrează la blender la viteză mică, la început, după ce fructele încep să se mărunțească, se poate mări viteza. Se prelucrează amestecul cu blenderul până devine omogen.

3. Înghețata se poate consuma imediat sau, dacă se dorește să fie mai tare, se poate pune într-o caserolă cu capac și se va da la congelator cam 30 de minute. Înghețata se poate păstra la congelator 2-3 luni. În timpul congelării nu se vor forma ace de gheață în înghețată, pentru simplul motiv că aceasta era deja înghețată în momentul în care s-a dat la congelator. (www.lauralaurentiu.ro)

Lasă un comentariu