LUCRĂRILE DE CONSOLIDARE LA SALINA PRAID SUNT APROAPE DE FINALIZARE

Distribuie pe:

Lucrările de ancorare și consolidare a galeriei de acces în Salina Praid, după infiltrația produsă la finalul lunii iulie, sunt aproape de finalizare și se speră că vizitarea obiectivului va fi posibilă peste câteva zile.

Directorul Salinei Praid, Seprodi Zoltan, a declarat, pentru AGERPRES, că toată zona afectată a fost ancorată, s-au efectuat și continuă să se efectueze lucrări de betonare, existând posibilitatea ca în câteva zile, baza de tratament să fie deschisă pentru vizitare.

Seprodi Zoltan i-a îndemnat pe turiști să urmărească pagina de Facebook și site-ul Salinei Praid, unde se vor posta din timp informații despre data când salina va putea fi din nou vizitată.

Potrivit acestuia, închiderea bazei de tratament din Salina Praid a însemnat pierderi zilnice, în medie, de 100.000 lei, în contextul în care luna august este cea mai aglomerată și reprezintă vârful de sezon la acest obiectiv turistic.

Seprodi a ținut să puncteze, însă, că siguranța oamenilor este mult mai importantă și de aceea s-a luat decizia închiderii salinei, pentru efectuarea lucrărilor necesare.

Datele statistice arată că aproximativ 200.000 de persoane coboară în subteran în luna august, existând zile în care se înregistrează și câte șase sau șapte mii de vizitatori la salina Praid.

În data de 23 iulie, în galeria de coastă, prin care intră autobuzele în subteran, a apărut o infiltrație abundentă cu apă și nămol, motiv pentru care a fost oprit accesul în salină.

De asemenea, cei aproximativ 1.000 de turiști aflați în subteran au ieșit la suprafață, fără să se înregistreze probleme deosebite.

Conducerea salinei a căutat imediat soluții pentru rezolvarea problemei, echipe specializate de proiectanți și constructori lucrând pentru punerea în siguranță a căii de circulație.

Lasă un comentariu