95% DIN PROIECTELE DEPUSE PE PNRR SUNT ELIGIBILE

Distribuie pe:

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Bistrița, că aproximativ 95% dintre proiectele depuse pe cele trei apeluri finalizate din Planul Național de Redresare și Reziliență sunt eligibile, iar în trei cazuri s-au făcut deja plăți către autoritățile publice locale.

“Am finalizat la Ministerul Dezvoltării cele trei apeluri de proiecte pe Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR). Am avut trei apeluri de proiecte: pe «valul renovării» în valoare de 2,8 miliarde de euro, pe fondul local, componenta 10 - 2,7 miliarde de euro și pe componenta 15 din PNRR, legat de construcția de creșe noi - încă 300 de milioane de euro, deci aproape 6 miliarde de euro, și suntem în momentul în care putem să spunem că toate cele 5.677 de proiecte depuse de către potențialii beneficiari au fost evaluate de către specialiștii din Ministerul Dezvoltării. Aproape 95% din aceste proiecte sunt proiecte eligibile, unele dintre ele necesită clarificări care se vor face pe procedura legală în perioada imediat următoare.

Am încheiat deja și contracte de finanțare. Mai mult decât atât, avem trei obiective de investiții la care am făcut și plăți efective, ceea ce înseamnă că banii din PNRR au ajuns în contul celor trei autorități locale”, a spus Cseke.

Ministrul Dezvoltării și-a exprimat dorința ca evaluarea proiectelor eligibile să se încheie cât mai repede, pentru ca în septembrie să fie lansat al doilea apel de proiecte pentru aceste investiții.

În ceea ce privește Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, ministrul Cseke a precizat că sunt opt județe a căror listă cu obiectivele de investiții nu a fost încă aprobată, printre care se numără și județul Bistrița-Năsăud, dar a dat asigurări că în maximum 10 zile vor fi semnate primele contracte de finanțare.

Cseke Attila a participat vineri, alături de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, la pre-recepția lucrărilor de la noua sală polivalentă din municipiul Bistrița, construită prin Compania Națională de Investiții și cu aportul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Lasă un comentariu