LUDUȘ: DEZVELIREA MONUMENTULUI EROILOR GHEJENI

Distribuie pe:

Duminică, 14 august, în Gheja, Luduș a avut loc dezvelirea și sfințirea Monumentului Eroilor Ghejeni din Primul și al Doilea Război Mondial.

“Dacă putem avea o certitudine despre această lume, aceea este că nimic nu se poate înfăptui fără sacrificiu, iar pentru ca noi să existăm acum ca națiune, a fost nevoie să jertfim multe vieți. Pentru generațiile de acum, este imposibil de închipuit ce durere a rămas în sufletele celor care au pierdut pe cineva drag în război. Datoria noastră este să ne îngrijim ca jertfa lor să nu fie uitată și, mai ales, să rămână învățătură generațiilor viitoare. Sper că acest Monument pe care l-am inaugurat astăzi, să dăinuie peste veacuri, fiind un reper sacru, pentru ca generațiile viitoare, să-l cinstească la adevărata lui însemnătate, amintindu-ne tuturor că numai prin jertfă ajungem la biruință. Veșnică pomenire și cinstire eroilor neamului românesc!” a transmis cu această ocazie Cristian Moldovan, primarul Orașului Luduș.

Prezent la manifestare, deputatul PSD de Mureș Dumitrița Gliga a scris pe pagina sa de facebook: “Mulțumesc dlui primar Cristian Moldovan și dlui consilier Gelu Puia pentru că m-au invitat să văd cum arată «Gheja în sărbătoare» și mărturisesc că mi-a plăcut ce am găsit în această mică «localitate» aflată în aria administrativă a orașului Luduș.De la dezvelirea monumentului eroilor căzuți pentru apărarea patriei, până la momentele patriotice în interpretarea Ionelei Moruțan și a lui Ovidiu Furnea și atmosfera de veritabilă sărbătoare, totul a lăsat o impresie foarte plăcută”.

Lasă un comentariu