,,ACUM PENTRU INCLUZIUNEA SOCIALĂ ÎN SÂNPETRU DE CÂMPIE” -

Distribuie pe:

În sala de ședințe a Primăriei comunei Sânpetru de Câmpie, în prezența promotorului proiectului și a partenerilor, a avut loc, recent, conferința de presă a cărei ordine de zi a cuprins diseminarea rezultatelor obținute după un an de implementare a proiectului ,,ACUM pentru incluziunea socială în Sânpetru de Câmpie” - cod P4009. Acesta se derulează în perioada mai 2021 - decembrie 2023 în cadrul programului ,,Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor” și este menit să vină în sprijinul persoanelor defavorizate din cadrul acestei comunități. Promotorul proiectului este Primăria comunei Sânpetru de Câmpie, în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Sfântul Petru” din localitate și Fundația ,,Buckner” din Târgu Mureș.

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 631.708 euro, oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală. Prin intermediul său se urmărește dezvoltarea și acordarea, pe o perioadă de 32 de luni, a unui pachet de servicii socio-medicale pentru 450 de persoane, dezvoltarea de acțiuni în domeniul locuirii, prin acțiuni de asistență și suport, servicii de dezvoltare a deprinderilor pentru accesarea locurilor de muncă pentru 160 de primele rezultate măsurabile persoane și sprijinirea procesului de creștere a calității procesului educativ pentru 60 de copii școlari și educație parentală pentru 40 de părinți.

Cu prilejul întrevederii găzduite de Primăria Sânpetru de Câmpie, fiecare reprezentant al celor trei parteneri din proiect a făcut o scurtă analiză a activităților din proiect, marcând starea actuală și, mai ales, dificultățile întâmpinate în implementare, dar și măsurile stabilite în vederea corectării deficiențelor apărute în ultimul an. S-a constatat că, până în prezent, a fost urmat graficul de activități aferent. În explicațiile oferite de cei implicați s-a constatat că proiectul, chiar și după primul an, a avut un rol benefic pentru comunitatea locală, un lucru măsurabil este cel legat de programul after school, care a reușit să crească nivelul educativ, fapt măsurat și prin notele obținute și mai ales numărul celor care au reușit să obțină medii mai mari în ultimul an, raportat la anii anteriori, a precizat Simona Maria RUSU, coordonator proiect.

L.B.

Lasă un comentariu