TÂRGU MUREȘ, PE HARTA TURULUI CICLIST AL ROMÂNIEI ÎN CEA DE-A 55-A EDIȚIE

Distribuie pe:

Primăria Târgu Mureș este partener, alături de Federația Română de Ciclism, Ministerul Sportului și Auchan Retail România, la cea de-a 55-a ediție a Turului României, care se va desfășura în perioada 6 -11 septembrie 2022.

În acest an, traseul va ave aproximativ 850 km, pornind din Satu-Mare și trecând, înainte de a ajunge la București, prin Bistrița, Târgu-Mureș, Făgăraș și Curtea de Argeș.

24 de echipe profesioniste din 13 țări și-au confirmat deja participarea, iar rezumate extinse din fiecare etapă a Turului României vor putea fi urmărite zilnic în 50 de țări, inclusiv în România, fiind pentru prima oară când competiția este transmisă la nivel internațional, asemenea tuturor celorlalte mari tururi cicliste.

Anul acesta, bicicliștii vor traversa, printre altele, Țara Lăpușului în Maramureș, Colinele Transilvaniei și cel mai spectaculos drum din țară, Transfăgărășanul.

Calendarul etapelor este următorul: Etapa 1 (7 septembrie): Satu Mare - Bistrița; Etapa 2 (8 septembrie): Bistrița - Târgu Mureș; Etapa 3 (9 septembrie): Târgu Mureș - Făgăraș; Etapa 4 (10 septembrie): Cristian - Curtea de Argeș; Etapa 5 (11 septembrie): circuit în București

La Târgu Mureș, Turul ajunge în după-amiaza zilei de 8 septembrie, de la Bistrița și pleacă în dimineața zilei de 9 septembrie.

“Târgu Mureș se bucură să fie gazda unor sportivi din peste 20 de țări participante la această prestigioasă competiție internațională.

În calitate de primar sunt și voi susține mereu sportul ca cultură ce implică muncă, curaj, asumare, sacrificii, perseverență, etică, valori, care sunt comune tuturor, indiferent de locul unde s-au născut sau de limba pe care o vorbesc”, a declarat Soós Zoltan, Primarul Municipiului Târgu Mureș.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu