SE ÎNFIINȚEAZĂ REGISTRUL NAȚIONAL DE INFORMARE TOXICOLOGICĂ

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 805, din 16 august 2022, a fost publicată Hotărârea nr. 1008/2022 privind înființarea, organizarea și funcționarea registrului național de informare toxicologică - ReTox.

Actul normativ, care a fost adoptat de Guvernul României în ședința din 10 august a.c., reglementează înființarea, organizarea și funcționarea registrului național de informare toxicologică (ReTox), în vederea înregistrării informațiilor referitoare la amestecurile chimice periculoase pentru sănătate comercializate în România, precum și la afecțiunile acute determinate de acestea datorate utilizării necorespunzătoare sau expunerii accidentale.

Astfel, noul registru ReTox va permite stabilirea cadrului necesar pentru transmiterea informațiilor despre amestecurile chimice periculoase pentru sănătate, pe care firmele le introduc pe piața din România.

De asemenea, ReTox se va putea interconecta cu o platformă comună de informare și răspuns a centrelor de informare toxicologică și a centrelor antitoxice regionale pentru copii, pentru gestionarea cazurilor de intoxicație la populația generală.

ReTox va facilita, totodată, raportările Ministerului Sănătății cu privire la cazurile de intoxicație cu produse biocide și pesticide agricole, inclusiv schimbul de informații cu structurile europene și autoritățile din celelalte state membre Uniunii Europene.

Hotărârea nr. 1008/2022 a intrat în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial, respectiv 16 august 2022. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu